Política 12/06/2015

Costos i Saboya repassen l'actualitat amb especial atenció a l'afer BPA

Costos ha manifestat la seva confiança en les accions del Govern i ha expressat la voluntat de visitar Andorra properament

Ara Andorra
2 min
Gilbert Saboya i James Costos s'han reunit aquest divendres / SFGA

Andorra la VellaEl ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i l’ambaixador dels Estats Units, James Costos, han mantingut una trobada aquest divendres a Madrid en què han repassat l'actualitat de BPA, entre altres temes, i durant la qual l'ambaixador ha manifestat la seva confiança en les accions del Govern. A la trobada han estat presents el cap de missió adjunt, Krishna Urs, el conseller econòmic, Anton Smith, i la consellera política, Metta Yajnik. L’ambaixador d’Andorra a Espanya, Jaume Gaytán, ha acompanyat el ministre Gilbert Saboya.

Saboya i Costos han pogut revisar l’agenda bilateral de temes, entre ells l’actualitat relativa a la situació de BPA. El ministre també ha informat dels principals objectius de la legislatura, fent especial èmfasi en l’inici de les negociacions per a un acord d’associació amb la Unió Europea. També ha comentat l’acord signat recentment entre la Fundació Actua Tech, que engloba Andorra Telecom, FEDA i la Universitat d’Andorra amb el Massachusetts Institute of Technology (MIT), a fi de desenvolupar l’entorn empresarial i projectes innovadors.

L’ambaixador Costos ha ressaltat les excel·lents relacions bilaterals, expressant la seva confiança en les accions del Govern. Així mateix ha manifestat la seva voluntat de visitar de nou Andorra en un futur proper.

Aquest divendres, Saboya també ha assistit a un dinar de treball, a invitació de l’ambaixador de Bèlgica acreditat a Andorra, Pierre Labouviere, amb els ambaixadors d’estats membres de la Unió Europea acreditats a Andorra amb residència a Madrid: Portugal, Luxemburg, Àustria, Alemanya, Eslovàquia, República Txeca, Hongria, Suècia, Dinamarca, Polònia, Croàcia, Irlanda, Letònia, Eslovènia, Bulgària, Estònia, a més de representants diplomàtics de Regne Unit, Grècia, Itàlia i Lituània.

Durant el dinar el ministre ha tingut oportunitat de realitzar una exposició de la situació actual i de les principals línies directrius de la legislatura que comença. Al torn de preguntes els ambaixadors s’han interessat per temes d’actualitat com la situació de BPA, el procés de negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea així com el procés d’obertura econòmica.

stats