Política 12/12/2017

DA i SDP demanen que la situació parlamentària es normalitzi el més aviat possible

Les dues formacions consideren que la prioritat és poder reprendre el treball a les comissions legislatives

M. T.
2 min
Hemicicle del Consell General / M. T.

Andorra la VellaEl grup parlamentari demòcrata i el conseller de Socialdemocràcia i Progrés han estat els primers en reaccionar arran del trencament del grup parlamentari liberal. Totes dues formacions consideren que és un afer intern i esperen que la situació al Consell General es normalitzi el més aviat possible per poder continuar treballant amb les lleis pendents.

El conseller general demòcrata Marc Ballestà ha dit que no es posicionaran ni entraran a valorar el fons de la qüestió, però que desitgen que la situació es clarifiqui, sobretot pel que fa a la composició de les comissions legislatives, per poder reprendre la tasca parlamentària i treballar "en les lleis importants" que hi ha a tràmit. Cal tenir en compte que la Sindicatura ha enviat una carta a tots els presidents dels grups parlamentaris informant que les reunions de les comissions queden paralitzades fins que es reformulin les representacions en cadascuna d'elles.

Igualment, Ballestà considera que més enllà de la part administrativa de modificar les representacions, aquest trencament del primer grup de l'oposició no alterarà el treball parlamentari. De fet, ha indicat que, tal com han vingut fent fins ara, buscaran "el màxim consens possible amb totes les formacions", per arribar a acords sobretot amb les lleis de més transcendència. A partir d'ara, doncs, també treballaran per arribar a acords amb els nous consellers del grup mixt.

De la seva banda, el conseller d'SDP i vicepresident del grup mixt, Víctor Naudi, considera que és una qüestió que afecta un altre partit i que "s'ha de respectar". Sobre el fet que cinc consellers passin a formar part del grup mixt, doblant el seu nombre de membres, Naudi ha donat per fet que hi haurà canvis, tant en el repartiment de les comissions legislatives com en la presidència del grup mixt. "Ara serem un grup bastant nombrós i amb majories diferents", de manera que s'hauran de decidir les presidències en funció "de la representativitat que tenim tots plegats".

Naudi ha assegurat que aquest trencament no ha d'alterar les converses que s'han iniciat amb Liberals d'Andorra per tal d'arribar a pactes per a les llistes territorials de cara a les properes eleccions generals.

stats