Política 04/04/2019

DA donarà ajuts als artistes perquè puguin desenvolupar la seva obra

Es tractarà d'una ajuda centrada en el procés creatiu

M. F.
1 min
Els candidats de DA a Andorra la Vella, Marc Pons i Enric Tarrado, aquest dijous al matí. / M. F.

Andorra la VellaPromoure ajudes als creadors i la cultura popular. Aquesta és una de les mesures que vol impulsar Demòcrates. Així ho ha explicat el número dos de la llista territorial d’Andorra la Vella de la formació, Marc Pons, que ha manifestat que la voluntat és que els creadors puguin gaudir d’un ajut econòmic mentre duen a terme el seu procés creatiu.

Pons ha destacat que al país hi ha moltes persones que es dediquen a la creació i ha subratllat la seva contribució al “creixement social i cultural del país”. La intenció de Demòcrates és que els artistes, siguin des del vessant cultural que sigui, puguin rebre una ajuda centrada en un termini concret, mentre duen a terme el procés creatiu. “Es tracta que rebin una ajuda perquè en aquesta etapa de creació poguessin tirar endavant la seva obra”. D’aquesta manera tindrien aquest “suport i acompanyament econòmic” i posteriorment també es planteja que puguin tenir ajut perquè la seva obra final es pugui “difondre i divulgar”. La quantitat de la partida que s'hauria de destinar a aquestes subvencions encara no està definida, ha concretat Pons, que ha afegit que aniran destinades tant a aquells artistes que estan consolidats com als que comencen.

El candidat territorial ha remarcat que en els països de l’entorn la creació “cada cop pesa més en el PIB” i que Andorra té “un potencial molt gran” en l'àmbit cultural ja que hi ha moltes entitats que hi treballen i que es tracta de potenciar aquesta vessant creativa ja que això “enriqueix la societat”.

stats