Política 18/05/2017

DA vol traçar el full de ruta econòmic, social i d’integració en el 4t Congrés ordinari

Les resolucions adoptades formaran part de les futures línies programàtiques del partit

Ana
2 min
Carles Torralba. / ARXIU ANA

Andorra la VellaDemòcrates per Andorra (DA) celebra aquest dissabte el 4t Congrés ordinari que la formació dedicarà a aprofundir les línies estratègiques en matèria social, econòmica i d’integració, eixos en els quals es concentrarà l’acció de govern durant el que queda de legislatura. L’acte tindrà lloc aquest dissabte, 20 de maig, a les 10 del matí, a la sala la Valireta d'Encamp.

Durant la trobada, els demòcrates debatran els nous eixos que pretén incorporar a la tasca desenvolupada fins ara, amb l’objectiu de "reforçar i fer un salt endavant en la consolidació de l’estat del benestar a través d’un model sòlid, sostenible i perdurable en el temps, sustentat per una economia dinàmica, forta i amb perspectives d’obrir-se a l’exterior", ha explicat la formació.

En total, es votaran sis ponències elaborades durant els darrers mesos per les comissions constituïdes amb aquesta finalitat: economia, política social, nacionalitat, integració, diversitat i model energètic seran els eixos del debat que DA posarà damunt la taula durant aquesta quarta trobada congressual.

El Congrés ordinari té com a principals objectius donar continuïtat al projecte d’obertura i d’homologació engegat ja fa sis anys per DA a les diverses institucions, d’una banda, i fomentar un debat amb les bases del partit que consolidi els eixos de treball futur recollit a partir de les demandes de la ciutadania i de la seva militància.

Amb aquesta finalitat, s’han preparat un total de sis ponències. En l’apartat social, es debatran els documents ‘Enfortiment de les mesures integradores a fi de facilitar el sentiment de pertinença i d’identitat al país’ i ‘Andorra, un país integrador’. El bloc corresponent a la nacionalitat posarà damunt la taula els textos ‘Necessària evolució de la Llei de la nacionalitat’ i ‘L’equiparació de la nacionalitat andorrana passa per un acord d’associació amb la Unió Europea’. La ponència econòmica ‘Impuls i diversificació’, i la de medi ambient i sostenibilitat ‘Andorra i el nou model energètic’, completen l’agenda del debat polític i estratègic d’aquest quart congrés.

L’acte arrencarà a les 10 de matí amb la intervenció del president del partit, Carles Torralba. Un cop votades les propostes de resolució, s’obrirà el torn de discursos amb les intervencions del secretari general del partit, Eric Jover, i del cap de Govern, Antoni Martí.

stats