DA espera el sí d'Espot a ser el cap de llista a les eleccions generals

El partit demana al Govern que faci més pedagogia sobre l'acord d'associació amb la UE

No s'han plantejat un no per resposta. Demòcrates per Andorra (DA) confia que el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, accepti la proposta que li ha fet la comissió electoral del partit per ser el cap de llista demòcrata a les pròximes eleccions generals. El ministre encara no ha donat una resposta, però la seva candidatura és la que compta amb el suport unànime de l'executiva del partit. El secretari general de DA, Esteve Vidal, ha confessat, després de l'executiva ordinària celebrada aquest dimecres, que espera una resposta afirmativa d'Espot, i no s'ha volgut imaginar un escenari advers.

Amb tot, durant la reunió només s'han tractat temes d'actualitat, com les negociacions de l'acord d'associació amb la Unió Europea (UE) i les esmenes de DA a la reforma de la Llei de Funció Pública. Quant al primer tema, el secretari general ha insistit en les bondats de l'acord, tot i que ha reconegut que fa falta més comunicació i pedagogia per a la ciutadania, i que el Govern ha d'explicar "d'una manera planera les qüestions tècniques, perquè s'entenguin bé els avantatges" que representarà el pacte amb la UE.

Finalment, Vidal ha lamentat l'actitud dels sindicats, que es neguen a seguir parlant del tema. El secretari general demòcrata ha recordat que hi ha peticions dels sindicats que "van en contra de l'esperit de la reforma, que és flexibilitzar la Funció Pública, però que sigui compatible amb la sostenibilitat financera de l'Estat".