Política 22/10/2019

DA ocuparà els llocs 3, 6 i 10 a la llista conjunta amb CC i L'A a la Massana

Ja s'ha superat l'escull pel que fa a la presència de la marca de partit i ara es treballa en escollir els noms

M. F.
2 min
La candidatura de Ciutadans Compromesos celebra la victòria a les darreres eleccions comunals. / ANA

Andorra la VellaCiutadans Compromesos, Demòcrates, Liberals d’Andorra i independents aniran de la mà en els propers comicis parroquials a la Massana. Així, i després d’uns dies que han estat intensos, s’ha arribat a plasmar una “coalició” en què les parts semblen sentir-se còmodes. Demòcrates tindrà tres candidats en aquesta llista que ocuparan els llocs tres, sis i deu, tal com ha explicat el conseller demòcrata David Montané, que ha pres part en aquestes negociacions.

Montané s’ha mostrat satisfet perquè s’hagi tancat ja un acord de format en què les sigles de totes les formacions “són visibles” i ja no hi ha una marca paraigua que les empari a totes, ja que en un principi s’havia plantejat que fos la de CC. D’aquesta manera, aquesta coalició es presentarà a les eleccions amb les marques de les diferents formacions amb igualtat de presència, la qual cosa satisfà els demòcrates, que no veien gaire clar el fet que la seva marca no tingués la mateixa presència que la de CC. Aquest escull s'ha superat i ara s'avançarà en escollir els noms.

Amb aquest acord, emfasitza Montané, s’aconsegueix una coalició equiparable amb l’acord de Govern i s’arriba també a un acord proporcional quant al repartiment de llocs tenint en compte que CC és la força que ha governat durant vuit anys a la Massana i que, per tant, li corresponen els llocs 1 i 2.

Pel que fa als noms, Montané ha manifestat que ara treballaran en la confecció d’aquesta llista tenint en compte, també, el fet que una alternativa a la parròquia estarà supeditada als noms triats. Així, cal destacar que el Partit Socialdemòcrata sembla haver descartat presentar llista i que, per tant, caldrà veure què fa terceravia a la parròquia.

stats