Política 05/05/2015

DA diu que el que vol el FinCEN és informació que ajudi a la investigació

Carles Jordana explica que el FinCEN no demana testimonis de clients lícits de l'entitat, sinó comentaris que aportin informació

Ana
1 min
Els consellers demòcrates Carles Jordana i Miquel Aleix durant la roda de premsa d'aquest dimarts. / N.M.

Andorra la VellaEl conseller demòcrata Carles Jordana ha alertat, durant la roda de premsa celebrada aquest dimarts al matí, que el FinCEN no demana testimonis de clients de Banca Privada d'Andorra. El conseller s'ha referit així a l'anunci de la plataforma Testimonis BPA per recollir testimonis de clients lícits de l'entitat, i ha assenyalat que la nota del Tresor americà no insta els clients a aportar aquests testimonis, sinó que possibilita que qualsevol persona faci el comentari que vulgui, i la intenció és "que la gent delati" per ajudar en la investigació.

Després de la presentació de la plataforma Testimonis BPA, impulsada per Eusebi Nomen i Ferran Goya, aquest dimarts els consellers demòcrates han volgut respondre als comentaris que es van fer des de la plataforma. Carles Jordana ha explicat que no és cert que el FinCEN demani testimonis de clients lícits de l'entitat, sinó que en la seva nota, emesa el 10 de març i pública des d'aquella data, el que es fa és instar qualsevol persona a fer els comentaris que cregui que poden ajudar a la investigació. Així, Jordana ha indicat que el que es busca és que siguin persones que "delatin" pràctiques il·lícites que puguin ajudar la investigació. A més, aquests comentaris que s'aportin seran públics.

No obstant, Jordana reconeix que no hi ha cap mal en què els clients diguin que tenen comptes lícits, però el que no comparteix és "aquesta instrumentalització per donar a entendre que des del Govern no s'està actuant", ja que assegura que no és cert.

stats