Política 10/11/2017

DA valora positivament la nova llei d'educació

Destaca la modernització que suposa el nou text i també la introducció de nous valors

Ana
2 min
Els consellers de DA Meritxell Palmitjavila i Josep Anton Bardina saluden el ministre i el president de la comissió legislativa, Ferran Costa, aquest dijous. / M. T. (ANA)

Andorra la VellaEl grup parlamentari demòcrata ha valorat aquest divendres l'avantprojecte de llei del sistema educatiu andorrà, que aquest dijous el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va presentar als consellers en el marc de la comissió legislativa d'Educació, Recerca, Cultura i Esports. Des de DA destaquen la voluntat de modernització del marc legal sobre educació, recollint tot allò que ja s’aplica als centres educatius, així com la introducció de "nous conceptes transversals per tal de consolidar un model educatiu compromès i amb perspectiva de futur", com els aspectes més rellevants del text.

Demòcrates ha volgut destacar, a través d'un comunicat, "la millora que implicaran els canvis introduïts al nou text", afegint que esperen treballar amb celeritat un cop s’iniciï el tràmit parlamentari. Han volgut destacar que el text vigent "és una bona llei" però requeria "una actualització". En aquest sentit, DA considera rellevant la introducció dels canvis metodològics d’acord amb els objectius del Permsea, en àmbits concrets com els principis bàsics que han d’orientar la intervenció del docent i en el model d’aprenentatge centrat en l’alumne.

A més, i pel que fa a la inclusió de nous valors transversals, consideren positiu que el nou text incorpori aquells conceptes que ja són

presents en el dia a dia dels centres educatius, com la sostenibilitat, l’emprenedoria i la ciutadania democràtica.

D’altra banda, també subratllen que el text concreti canvis pel que fa al tractament de la discapacitat en l’àmbit educatiu. I, finalment, també posen en relleu que la llei contempli una disposició transitòria que permetrà als eventuals amb un mínim de sis anys d’experiència poder optar als edictes per a les places fixes, encara que no compleixin amb els requisits de titulació i que s'incloguin els ensenyaments de la formació professional, així com l’emissió dels títols i certificats corresponents.

stats