Política 17/03/2019

Demòcrates proposa un pla estratègic per afavorir l'economia circular

La intenció de la formació taronja és reutilitzar els residus que genera l'actual model

Ara Andorra
1 min
Els candidats de DA, David Montané i Meritxell Palmitjavila. / T. N.

Escaldes-EngordanyDemòcrates d'Andorra vol posar en marxa un pla estratègic d'economia circular fins l'any 2030. La candidata per la circumscripció parroquial de Canillo, Meritxell Palmitjavila, i el número nou de la llista nacional, David Montané, han explicat al Pont de la Plana, a Escaldes-Engordany, el plantejament que defensarà el partit a les eleccions al voltant de l'economia circular, que té com a objectiu reutilitzar productes a diversos àmbits com l’agricultura i la construcció.

Meritxell Palmitjavila ha explicat que la proposta, inclosa als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, preveu modificar la Llei de residus per aconseguir que materials que avui són considerats residus passin a ser catalogats com a ‘subproductes’ i que, per tant, puguin ser aprofitats per a altres processos. Com a exemple ha citat l'ús dels cereals restants de la producció de cervesa com a part de l’alimentació del bestiar; les restes de líquids de producció de formatges per abonar els conreus i materials de pavimentació de les carreteres per al sector de la construcció.

Per la seva part, David Montané ha destacat que la proposta té beneficis ‘socials, econòmics i mediambientals’ perquè té un ‘impacte directe’ als comptes d’explotació de les empreses, es generen nous llocs de treball i mediamientalment ‘es deixa de contaminar’. La candidatura taronja a més inclourà accions complementàries per promocionar els hàbits de consum resposables i reduir la generació de residus.

stats