Política 21/05/2019

Demòcrates destaca la barreja de "frescor" i experiència en el nou Govern

Ensenyat lloa la "vàlua" de ministres liberals com Jordi Gallardo i Judith Pallarés

M. F.
2 min
La reunió del grup parlamentari demòcrata aquest dimarts al matí. / M. F.

Andorra la VellaEl grup parlamentari demòcrata ha acollit amb satisfacció els noms de les persones que integraran el Govern. D’aquesta manera, després de la reunió mantinguda aquest dimarts al matí per escollir els membres de la comissió permanent, les delegacions internacionals i les comissions legislatives, el president i la presidenta suplent del grup, Carles Ensenyat i Mònica Bonell, han valorat la composició de l’executiu. Ensenyat ha destacat l'experiència i la “frescor” i ha remarcat que li agraden “molt” els noms que han escollit els Liberals d’Andorra per a les carteres que els corresponen. En aquest sentit, ha remarcat que ell ha tingut “l’honor” de treballar amb Jordi Gallardo i Judith Pallarés. De la seva banda, Bonell ha fet èmfasi en què sigui un govern paritari “d’una manera natural” ja que, tot i que hi havia “la voluntat” que ho fos, al final “ha sortit d’una manera natural”.

Ensenyat ha subratllat el fet que hi hagi una “mescla” de ministres amb experiència que han ocupat ja les mateixes carteres, com Sílvia Calvó, de la qual ha dit que ha estat una “gran ministra”, Jordi Torres o Maria Ubach; gent "molt implicada”, com Joan Martínez Benazet, d’altres de “gran vàlua”, com Eric Jover, que canvia de cartera; al costat de persones que assumeixen per primera vegada una cartera ministerial.

Pel que fa a la composició de les diferents comissions, cal destacar que la permanent estarà integrada per part demòcrata per Justo Ruiz i Maria Martisella. Pel que fa a les delegacions internacionals, a l’assemblea parlamentària de la francofonia hi serà Núria Rossell; a la Unió Interparlamentària, Maria Martisella; a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Mònica Bonell i a l’OSCE-PA, Sandra Codina.

Quant a les comissions legislatives, la de Justícia, Interior i Afers Socials comptarà amb els consellers demòcrates Maria Martisella, Ester Molné i Joan Carles Ramos; a Política Exterior Mònica Bonell, Berna Coma i Carles Ensenyat; a Economia, Bonell, Martisella i Rossell; a Finances i Pressupost, Ensenyat, Martisella i Molné; a Política Territorial, Urbanisme i Medi Ambient, Bonell, Coma i Ruiz; a Sanitat, Codina, Coma i Ramos; a Afers Socials, Codina, Rossell i Ruiz i, a l’últim, a Educació, Cultura, Recerca i Esports, Codina, Rossell i Ruiz. Tal com ha explicat Ensenyat a DA els correspon tres presidències i tres vicepresidències, però gràcies a un acord amb Ciutadans Compromesos, Demòcrates assumirà una presidència més a canvi d’una vicepresidència. Així, tindrà quatre presidències i tres vicepresidències que ara s’han d’escollir. El PS tindrà dos presidències i dues vicepresidències; i Liberals, una i una, igual que terceravia.

El substitut de Vilarrubla

D’altra banda, cal destacar que Carles Areny serà qui substituirà Ester Vilarrubla al comú d’Andorra la Vella. El jurament del càrrec del nou conseller es farà en els propers quinze dies. El que encara no està clar és que el nou conseller assumirà les funcions que té fins aquest dimarts atribuïdes Vilarrubla, Social i Participació Ciutadana.

stats