Política 24/10/2019

Deutes pendents amb el comú posen en perill la llista de Casal

Es xifren en un import superior als 50.000 euros i serien de les societats que té

Ara Andorra
2 min
Albert Casal en una entrevista a Ràdio Nacional d'Andorra. / ANDORRA DIFUSIÓ

Andorra la VellaLa plataforma que està intentant articular Albert Casal a Sant Julià amb el suport del Partit Socialdemòcrata i d’antics membres de Segle XXI es veu amenaçada per diversos deutes comunals que tindria pendents el teòric cap de llista. La possibilitat que aquests impagaments surtin com a arma d’atac des del primer dia de campanya és un dels obstacles que té ara mateix la llista. El deute que tindria Casal no és a nivell personal, sinó que ho és a través d’algunes de les societats que té. La informació sobre aquests deutes ha corregut com la pólvora per la parròquia, sobretot en les reunions que tots els grups polítics estan fent per mirar de tancar llistes, i es xifren en un import superior als 50.000 euros.

El citat import correspondria a diversos pagaments pendents en taxes d’arrendament o aigua, entre d’altres. De fet, aquest deute és públicament conegut després que Unió Laurediana va formular una pregunta en una sessió de comú on instava el consistori perquè actués davant una súplica de Casal per un tràmit. La majoria comunal va respondre que el deute no era a títol personal sinó que corresponia a les seves societats i que per tant mentre fes peticions a nivell personal no es podia impedir res. El fet que un candidat a cònsol pugui tenir impagaments amb la institució que aspira a presidir es considera, segons les fonts consultades, motiu d’una mala imatge que podria perseguir Casal durant tota la campanya.

Les negociacions continuen obertes entre les llistes de Desperta Laurèdia (amb Cerni Cairat com a cap de llista i a qui Demòcrates donen suport), la majoria comunal (amb Josep Vila al capdavant i diverses persones pròximes a Demòcrates, Partit Socialdemòcrata, Liberals i fins i tot Unió Laurediana), la del PS-Segle XXI (amb Albert Casal i Patrick Frases) i la d’Unió Laurediana (amb Josep Majoral de possible candidat i que segons algunes fonts intentaria integrar Cerni Cairat a la seva llista per evitar que Desperta Laurèdia acabés fent-ne una). Un bullidor de noms, reunions i rumors que fan que en aquesta parròquia la incertesa sobre quantes llistes hi acabarà havent sigui gran. Segons ha pogut saber l’ARA Andorra, aquest dijous a la tarda s’està celebrant una reunió entre Demòcrates, SDP i Liberals per mirar d’avançar amb una llista conjunta. En paral·lel, l’exconseller de Segle XXI, Patrick Frases es podria perfilar com el número dos d’una possible llista del Partit Socialdemòcrata a la parròquia laurediana. Pel que fa a la llista de l’actual cònsol, també aquesta tarda se celebra una reunió per confirmar els noms que conformarien la llista.

stats