Política 28/06/2015

Dolsa proposa que Vallnord funcioni sota una sola societat

Permetria eliminar duplicitats existents en els dos sectors i facilitaria la inversió per garantir el futur de l'estació

M.c.
2 min
Els consellers de CD'O, Enric Dolsa i Xavier Jiménez /M.C.

La CortinadaEl líder de Convergents d'Ordino (CD'O), Enric Dolsa, ha exposat aquest diumenge la seva proposta per al futur d'Arcalís que passa per constituir una societat que "comercialitzi" i "gestioni" Vallnord i tingui com a accionistes, de moment, SECNOA i EMAP. Això, segons Dolsa, permetria eliminar duplicitats existents en els dos sectors, però també facilitaria la inversió en l'estació.

SECNOA i EMAP han de seguir dintre de Vallnord "amb totes les conseqüències", ha considerat l'actual cap de l'oposició al Comú, però "cal fer funcionar Vallnord com a societat".

Tant Dolsa com els seus companys de partit, Xavi Jiménez i Èric Bartolomé, creuen que es poden posar en marxa forfets específics amb preus diferenciats per als tres sectors (Pal, Arinsal i Arcalís) però la marca ha de funcionar com una sola societat.

De fet, la proposta passa per recuperar els acords de la creació de Vallnord el 2003, ha recordat Dolsa. Vallnord hauria de ser la societat mare i els socis, de moment, les dues societats participades pels comuns de la Massana i Ordino, que disposarien de tres punts de venda. Així, hi hauria un sol director general de l'estació i s'evitarien duplicitats o es podrien centrar esforços allà on calgui segons les condicions de neu, d'accessos o meteorològiques.

Els convergents també creuen que és més fàcil trobar finançament per un domini que no pas per un sector concret i, en cas que es trobés un inversor, entraria a formar part del Consell d'Administració cercant el bé de tota l'estació.

En aquesta línia, Dolsa ha assegurat que si es funciona d'aquesta altra manera, en un 90% de possibilitats, hi ha un inversor disposat a col·laborar en el futur de Vallnord.

Llista conjunta

Més enllà dels acords que es puguin prendre en la negociació del contracte- mandat, CD'O posa sobre la taula aquesta via amb la qual confia arribar a un acord amb Acció Comunal d'Ordino (ACO) per anar plegats a les pròximes eleccions comunals.

Encara que mantenen que no han parlat de noms, l'actual cap de l'oposició, Enric Dolsa, ha afirmat que per buscar el consens faria un "pas al costat". A més, ha indicat que hi ha persones a ACO que porten 10 anys de política comunal a qui cal tenir en compte.

Amb tot, Dolsa s'ha tornat a marcar el 30 de juliol com a data límit per assolir un acord amb ACO i ha reiterat que si no hi ha consens en el tema d'Arcalís aquesta candidatura conjunta no es produirà.

stats