Política 13/05/2015

ERC de la Seu prioritza la sanitat pública per frenar el despoblament

Entre les propostes sanitàries de la formació republicana hi ha la refundació del Patronat de la Fundació de l'Hospital

1 min
Xavier Munt, candidat d'ERC de la Seu d'Urgell

El número tres d'Esquerra Republicana de la Seu d'Urgell, Xavier Munt, ha presentat aquest dimecres les propostes en l'àmbit sanitari per a la ciutat. La prioritat de la formació és "oferir a la gent del territori una assistència sanitària pública i de qualitat per tal d'ajudar a frenar el despoblament de la comarca". En aquest sentit, Munt, ha explicat que "no és el mateix retallar un percentatge econòmic o de serveis en un gran hospital de l'àrea metropolitana, que en un hospital petit com el nostre".

Entre les propostes sanitàries de la formació republicana hi ha la refundació del Patronat de la Fundació de l'Hospital, "dotant-lo de més pes per part de professionals de la sanitat i experts en gestió sanitària i no tant pels representants polítics i eclesiàstics".

Per altra banda, Xavier Munt ha manifestat la voluntat de donar ús a la tercera planta de l'hospital, en què residia la comunitat de religioses de la Sagrada Família, proposant ampliar la capacitat de geriatria, "servei molt necessari a la comarca i que generaria uns ingressos a l'hospital".

Finalment, també reclama "celeritat a l'hora d'obrir la segona planta d'hospitalització en èpoques de màxima ocupació, en què els pacients han de quedar-se ingressats en passadissos d'urgències".

stats