El comú d'Encamp està disposat a que els pisos de Gevivasa es destinin als temporers

La corporació espera que els tràmits estiguin llestos abans del pont de la Puríssima

Els pisos de Gevivasa aniran destinats als treballadors temporers que treballin durant aquest hivern al Pas de la Casa. Així ho espera el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, que ha contestat a una pregunta de PS + Independents sobre els habitatges. Torres ha reconegut que "l'administració és molt lenta", ja que per posar a disposició els immobles abans s'ha de fer un plec de bases, marcar en quins termes es lloguen i quines condicions han de reunir els llogaters. Amb tot, la corporació espera poder tenir enllestit el procediment abans del pont de la Puríssima, que és quan realment els negocis necessiten als temporers.

Durant la sessió el cònsol Torres ha explicat que en un primer moment es va pensar en dedicar els habitatges a ús social. Per aquest motiu, el cònsol major va parlar dues vegades amb el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, "perquè pogués fer una gestió i, sota els seus criteris, donar-ho a qui creiés convenient". Les converses amb el ministeri es van paralitzar en el moment en què els comerciants del Pas de la Casa van traslladar a la corporació el problema dels temporers per trobar un pis durant la temporada. "De moment la carta cap al ministeri l'hem paralitzat a l'espera d'analitzar si jurídicament podem fer una adjudicació ràpida per un període concret", ha afirmat Torres. En cas que els pisos no es poguessin destinar als treballadors temporers, es tornarà a iniciar el procediment per cedir-los al ministeri d'Afers Socials.

"Estem contents que es tingui en compte la proposta que hem fet", ha afirmat el conseller de PS+I Joan Sans, després que el cònsol major hagués recollit la proposta del grup. Tant Sans com Marsenyach veuen amb bons ulls que el comú hagi decidit utilitzar els pisos de Gevivasa per aquesta finalitat i esperen que es pugui activar la mesura per a les persones que arribin a treballar al Principat aquesta temporada.

D'altra banda, tant PS+I com Liberals d'Andorra veuen positiva la manera com s'ha consolidat la marca Grandvalira. Encara que als dos grups els hagués agradat que les inversions s'haguessin fet a la parròquia, creuen positiu que les empreses inverteixin dins les fronteres d'Andorra.