Encamp vol esdevenir una zona de residència de qualitat amb el nou Poupe

Preveu carrers més lluminosos i l'increment d'una planta d'alçada dels edificis

Amb l'objectiu de millorar la imatge de la parròquia i esdevenir una zona de residència de qualitat, el consell de comú ha aprovat aquest divendres la modificació del Pla d'Ordenació i Urbanisme Parroquial d'Encamp (Poupe). En la reformulació del pla, s'ha apostat per un model urbanístic d'edificis aïllats, amb separació entre estructura i estructura que acaba amb la idea de carrers foscos, tot afavorint la ventilació i l'entrada de llum. També s'ha inclòs una nova tipologia meditatòria en la qual tres blocs de pisos poden annexionar la planta baixa a condició que a partir de la primera planta es retiri tres metres.

La superfície perduda en la separació entre façanes es recupera en alçada, amb l'increment de 20 centímetres per planta. Així, es crea un pis més que haurà de servir per col·locar la maquinària necessària per a la ventilació o per al material aïllant. La darrera planta haurà de tenir una teulada a 45 graus per mantenir la imatge de poble de muntanya. Tot això en una normativa més senzilla, que ha passat de tenir tres a un sol volum, i on s'ha introduït el cadastre complet.

Pel que fa als pobles dels Cortals i de Beixalís, les parcel·les mínimes s'han augmentat per preservar l'entorn natural i evitar la massificació. Es preveu la construcció d'hotels d'alta qualitat que atreguin turisme d'alt poder adquisitiu, públic al qual es vol enfocar la parròquia. Tot això ha estat el resultat d'una feina que ha durat cinc anys, "més temps del que ens pensàvem", ha reconegut el cònsol major, Jordi Torres, donat que "s'ha donat veu als habitants". També s'han tingut en compte les demandes del Pla director de diversificació econòmica i de la taula transversal de l'oci nocturn.

Delimitades les zones d’oci nocturn

Amb el nou Poupe s'han establert, a més, les zones destinades per als locals d'oci nocturn tant al poble d'Encamp com al Pas de la Casa. D'aquesta manera, les discoteques s'hauran de situar a la sortida sud d'Encamp, a l'inici de l'avinguda de la Bartra, i a la part baixa del Pas de la Casa, a la part final del túnel d'Envalira. Segons Torres, la normativa entrarà en vigor de manera definitiva a l'octubre o novembre, després de passar un període d'exposició pública en què pot haver-hi al·legacions.

D'aquesta manera, el Pla director de diversificació econòmica continua en marxa, després de la seva aprovació el mes de desembre. Altres mesures que el comú posarà en marxa seran la millora de la comunicació a través del web comunal perquè els ciutadans puguin seguir els passos que es fan, visites als comerços perquè puguin fer més atractius els seus negocis o beneficis fiscals a les persones que millorin els aparadors. Aquestes iniciatives se sumen a la nova normativa de terrasses o a les obres de les avingudes principals, que s'estan desenvolupant sota els terminis previstos i que s'acabaran el 2 de desembre.

Nova llei de finances comunals

Amb la votació favorable de la majoria de consellers i l'abstenció de la representant de Ld'A + I, Maribel Lafoz, Encamp ha donat el vot favorable per a la modificació de la Llei de finances comunals, proposta consensuada amb la resta d'administracions comunals. La nova normativa, que s'haurà de validar al Consell General, busca harmonitzar la normativa sobre de finances comunals, donat que "algunes es contradeien". Lafoz ha trobat "un seguit d'errades", que des d'Encamp traslladaran a la resta de comuns per afegir-les.

Una sessió de comú, celebrada al Pas de la Casa, on s'ha aprovat a més l'Ordinació de les contribucions especials per al projecte dels entorns de l'església de Sant Pere. Tal com s'ha anat fent, "s'apliquen per a qualsevol obra de consideració que repercuteixi els propietaris", ha dit Torres, ajudant-los així a finançar els treballs de descontaminació del sòl, a causa d'una fuita de gasoil i l'embelliment de l'entorn. L'aplicació d'impostos es començarà a fer a partir d'aquest divendres.

D'altra banda, també s'ha aprovat un suplement de crèdit de 10.000 euros per a les obres de l'escola bressol Els Esquirolets. Els treballs per solucionar les filtracions del sostre de l'edifici ja han començat, però la inspecció ha revelat que el problema és més gran del que pensaven i que, per tant, és necessari adquirir un material més resistent.