Política 12/06/2018

El comú d'Encamp espera iniciar al setembre les obres de descontaminació del Pas de la Casa

L'actuació tindrà un cost de 680.000 euros i la previsió és que s'allarguin durant quatre anys

Ana
1 min
La cònsol menor Esther París i el consol major Jordi Torres a la sessió del consell de comú. / T. N. (ANA)

EncampEl comú d'Encamp ha aprovat aquest dimarts l'adjudicació per als treballs de descontaminació del sòl al voltant de l'església del Pas de la Casa. L'actuació tindrà un cost de 680.000 euros, començaran al setembre i la previsió és que s'allarguin durant quatre anys. L'adjudicació ha estat aprovada amb el suport tant de la majoria com de la minoria.

El vessament d’hidrocarburs als terrenys de l’església de Sant Pere es va produir al 2008, quan el comú d'Encamp va detectar una fuita del gasoil de calefacció. La fuita es va reparar, però els treballs de descontaminació del sòl s’han aprovat aquest dimarts en la sessió de comú d’Encamp. Els treballs consistiran en la col·locació de bombes de succió al terres per a què filtrin els hidrocarburs.

El consell de comú també ha aprovat l’embelliment dels terrenys al voltant de l’església del Pas de la Casa. L’objectiu és l’ampliació de les voravies, la col·locació de fanals i l’eliminació d’un carrer per construir una plaça de 500 metres quadrats. El comú respon a les demandes dels veïns, que es queixaven de la manca d’espais de lleure. Els treballs també començaran al setembre i el seu cost ascendeix a 1,7 milions d'euros.

En el marc de les accions que des de fa mesos s'han inciat al Pas de la Casa per posar fi als aldarulls nocturns durant l'hivern, el comú també ha adjudicat mitjançant un concurs públic l’elaboració d’un manual de bones pràctiques d’oci nocturn, fruit de la taula transversal d’oci nocturn del Pas de la Casa. El manual inclourà suggeriments i demandes per als propietaris dels locals, però també per als turistes, turoperadors i al mateix comú.

stats