Política 26/03/2020

Encamp dona el vistiplau al decret de mesures excepcionals

Mas ha volgut agrair a tots els consellers "la gran entesa i la unitat demostrada" des de l’inici de l’emergència sanitària

ARA Andorra
3 min
Un moment de la sessió per videoconferència que s'ha celebrat del comú d'Encamp. / COMÚ D'ENCAMP

Andorra la VellaEl comú d'Encamp ha celebrat aquest dijous la sessió ordinària del mes de març del consell de comú en un "entorn d’excepcionalitat", ja que s’ha desenvolupat per primera vegada per videoconferència, per complir amb les mesures de seguretat decretades pel Govern per evitar la propagació del coronavirus. L’ordre del dia del consell de comú no només s’ha vist marcat per ser una sessió telemàtica sinó també pel seu contingut, ja que s’ha aprovat el decret de mesures excepcionals per garantir el funcionament dels serveis públics i per ajudar a pal·liar els efectes econòmics de l’emergència sanitària.

El decret preveu, tal com ja s’havia anunciat, que els tràmits administratius, que fan referència als concursos públics en curs, i per a la presentació d’ofertes en el marc de les demandes de preus per contractació directa, se suspenen temporalment fins a nou avís, com també els processos de selecció de personal i de provisió de nous llocs de treball. També se suspenen temporalment fins a nou avís la facturació de les diferents taxes i impostos establerts en el calendari tributari.

Pel que fa al preu públic de les escoles bressols comunals i de l’àrea de Jovent, es determina la suspensió temporal del pagament dels preus públics corresponents i l’abonament proporcional dels preus públics relatius als dies de tancament dels serveis. D’acord amb aquesta mesura, les quotes dels centres esportius també seran abonades proporcionalment als dies de tancament; això, però, es recollirà en un altre acord posterior per la necessitat d’analitzar amb detall les diferents tipologies d’abonaments, tal com informen des de la corporació comunal.

Pel que fa a les zones blaves i verdes establertes a l’ordinació de preus públics vigents, no s'haurà de fer el pagament dels preus públics corresponents fins a nou avís. I pel que fa a les tarifes horàries dels aparcaments horitzontals i verticals amb barreres d’Encamp, es fixa la primera hora gratuïta fins a nou avís. Així mateix, se suspèn el servei intern de transport de viatgers comunal, que opera al Pas de la Casa per a la temporada d’hivern.

Pel que fa als contractes d’arrendament de locals per a negocis com el bar i magatzem de la plaça dels Arínsols, el Centre d’esplai d’Encamp i el local veterinari del Pas de la Casa, queden reduïdes les rendes en les mateixes condicions i requisits que preveu la llei òmnibus.

El decret inclou també la determinació dels serveis bàsics i essencials, la possibilitat d’exercir el teletreball i la celebració per mitjans telemàtics de les juntes, comissions i consells. Les mesures incloses en el decret es van aplicant des del passat dia 13 de març.

La cònsol major, Laura Mas, ha volgut agrair a tots els consellers "la gran entesa i la unitat demostrada des de l’inici de l’emergència sanitària i la confiança dipositada en els cònsols" per poder prendre les primeres decisions i més urgents. I ha respost també amb un agraïment les paraules del conseller del PS+Independents, David Rios, durant la sessió d’aquest dijous. "És d'agrair l'exercici de transparència de la majoria: en tot moment ens ha facilitat tota la informació. També agraïm el treball conjunt que hem pogut dur a terme amb la resta de consellers de comú", ha dit Rios, afegint que "des de PS+Independents" han pogut "fer totes les aportacions" que han cregut oportunes i "s'han incorporat dins d'aquest decret". Mas també ha remarcat les paraules d'Esther Vidal, d’Agrupament Encampadà, que ha mostrat la voluntat de seguir col·laborant tal com s’ha fet fins ara.

El consell de comú ha tingut altres punts en l’ordre del dia com l'aprovació dels comptes anuals del 2019, amb el vot a favor de la majoria i d’Agrupament Encampadà i el vot en contra del PS+Independents, així com la incorporació dels romanents del pressupost del 2019, aprovat per assentiment de tots els assistents.

Mas també ha volgut agrair en nom del comú "l'esforç que tots els treballadors comunals estan fent aquests dies en la situació d'emergència que vivim". Un agraïment que ha volgut fer extensiu a les persones, institucions, entitats i organitzacions del país que treballen per prevenir i combatre els efectes de la Covid-19.

stats