Política 26/04/2019

Espot pensa en Ensenyat i Bonell per presidir el grup parlamentari

Des de Demòcrates es continua negociant la composició de la Sindicatura

Ara Andorra
2 min
El cap de llista de Demòcrates, Xavier Espot, amb el númoer quatre de la llista, Carles Ensenyat i la númoer dos de Canillo, Mònica Bonell. / M. F.

Andorra la VellaCarles Ensenyat i Mònica Bonell es perfilen com el president i la presidenta suplent del grup parlamentari demòcrata. Els seus dos noms es van posar sobre la taula en la darrera reunió que es va fer aquest dijous entre els electes demòcrates i en la qual també es va abordar la possible composició de les diferents comissions.

La decisió sobre si seran finalment Ensenyat i Bonell els que lideraran el grup demòcrata es prendrà aquest dilluns, tenint en compte que ara com ara les negociacions amb les forces polítiques amb les quals sembla que hi ha una major sintonia continuen per definir la composició de la Sindicatura, uns noms que s’han de tancar dimarts, ja que s’han de presentar 48 hores abans del dijous, que és quan es votarà.

En la roda de premsa que Xavier Espot i Roser Suñé van oferir aquest dijous per valorar les trobades amb les forces polítiques que tindran representació al Consell General ja es va avançar que terceravia sembla que no vol integrar la Sindicatura, amb al qual cosa entre dilluns i dimarts caldrà que es determini si es pot impulsar una candidatura plural, amb diferents forces o si, al contrari, Demòcrates presenta la seva pròpia, amb els quatre membres demòcrates.

Espot va mostrar la seva predisposició a plantejar diferents opcions per a la integració d’aquest òrgan rector del parlament tot i que va defensar que DA hi ha de ser representat. Si finalment la proposta dels dos càrrecs de síndic i subsíndic són de Demòcrates, el que caldrà decidir és qui ocupa el segon lloc, ja que Roser Suñé és la candidata a síndica, tal com va confirmar el mateix Espot dijous.

En aquest sentit, tot està obert i de manera paral·lela a aquestes negociacions hi ha el d’un possible govern de coalició entre Demòcrates i una o més de les forces que li han mostrat una major predisposició a donar-li suport, tal com va explicar Espot: Liberals, terceravia i Ciutadans Compromesos.

Ensenyat va ser secretari de la Sindicatura en la legislatura del 2011 al 2015 i en aquesta passada ha estat president de la comissió legislativa de Política Exterior. Pel que fa a Bonell, ha estat durant la dues darreres legislatures subsíndica.

stats