Espot adverteix que despenalitzar l'avortament comportaria l'obertura d'un "procés constituent"

El ministre ha argumentat que, si no es pot mantenir el copríncep mitrat, el francès també desapareixeria perquè la figura del cap d'estat és “única i indivisible”

Per l'executiu impulsar una despenalització de l'avortament continua representant de manera obligatòria i forçosa un canvi de model d'estat i, per tant, la desaparició del coprincipat. “És incompatible mantenir el copríncep episcopal i promulgar la despenalització de l'avortament”, ha exposat de manera clara aquest dimecres durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, Xavier Espot. El ministre portaveu ha argumentat que, si no es pot mantenir el copríncep mitrat, el francès també desapareixeria perquè la figura del cap d'estat és “única i indivisible”. Espot ha apuntat que aquesta nova situació conduiria al país “a un procés constituent”, ja que caldria fer un canvi de model d'estat “tenint en compte la posició a dia d'avui de l'Església catòlica al tomb de l'avortament”.

El ministre i futur candidat de DA a les eleccions generals ha exposat aquestes paraules després que aquest dimarts el nunci del Vaticà, Renzo Fratin, tornés a defensar el dret a la vida i el copríncep, Joan-Enric Vives, també ho reclamés durant la visita pastoral la setmana passada quan va fer servir la metàfora d'un arbre enverinat com a símil d'atac a la insitució que representa. Unes paraules dirigides directament a aquelles formacions de l'oposició i moviments civils que reclamen fer camí en la despenalització de l'avortament en els tres suposits bàsics.