Política 27/03/2019

Espot destaca que l'heliport no es farà sense els avals tècnics i dels veïns

Demòcrates es compromet a fer una vorera entre Erts i la Massana

M. F.
3 min
Xavier Espot, Ester Molné i David Montané, a Erts aquest dimecres al migdia. / M. F.

La MassanaLa voluntat de Demòcrates és fer un heliport però el candidat a cap de Govern de la formació, Xavier Espot, ha destacat que un dels compromisos que es reflecteixen al programa electoral és que aquesta infraestructura no es tirarà endavant sense l’aval tècnic i sense el suport dels veïns.

Espot ha recordat que ara com ara encara s’està pendent dels estudis tècnics sobre l’heliport a les Tresoles i ha afegit que un altre ”requisit” perquè aquesta infraestructura es fes en aquest punt seria “el suport de la plataforma ciutadana” amb els quals el candidat de Demòcrates ja s’ha reunit i amb els quals, també, manifesta la voluntat de continuar en contacte. “Una infraestructura d’aquestes característiques no es pot tirar endavant si no som capaços de teixir els consensos suficients i l’acceptació de les persones que viuen al costat”, ha emfasitzat Espot. De totes maneres, ha refermat l’aposta per l'heliport.

Espot ha fet aquestes declaracions a Erts, on s’ha desplaçat acompanyat de la número cinc de la llista nacional, Ester Molné, i el número 9, David Montané, tots dos massanencs. Allà ha destacat que ja hi ha projectada la construcció d’una voravia, de cara a l’any que ve, entre la rotonda d’Erts i fins al pont de Pedregat, a Arinsal, i també en direcció a Pal. El compromís de DA, i que s’ha afegit al programa, és el de continuar “aquest circuit” i allargar la vorera entre Erts i la Massana, de tal manera que es pugui millorar “la seguretat de les persones que transiten a peu” per aquests nuclis, tal com ha destacat Espot, recordant que a més aquesta va ser una de les propostes més votades en el marc dels pressupostos participatius.

El cap de llista demòcrata ha destacat que s’ha prioritzat aquest projecte ja que “qui ho necessitava més urgentment era la Massana”, si bé ha reconegut que hi ha d’altres punts en què també caldria anar fent voreres. El candidat s’ha mostrat convençut que gràcies a l’habilitació d’aquests passos “segur” que molts massanencs i també d’altres ciutadans i turistes s’animaran a fer els trajectes entre aquests nuclis a peu. A més, Espot ha incidit que aquesta proposta exemplifica el “compromís amb la parròquia” i ha recordat que per a la formació, tal com diu el seu lema, “’les persones compten’ i els massanencs també” i que, per tant, estaran “pendents de les seves demandes”.

Trobada amb l'EFA

D'altra banda, en una reunió que ha mantingut amb els representants de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA) Espot ha reiterat la vocació europea de Demòcrates i ha ressaltat la idoneïtat del moment actual per negociar "un bon acord amb Europa". Espot s’ha compromès a aprofundir i intensificar els canals d’interlocució entre els empresaris i el Govern, tant pel que fa a les futures negociacions amb la UE com en la definició de polítiques econòmiques. En aquest sentit, ha recordat que el Govern ha tingut en compte els agents econòmics en el procés negociador desenvolupat fins ara, als quals ha convidat a les taules de treball i sessions informatives que s’han anat desenvolupant durant aquesta legislatura. El candidat de Demòcrates els ha anunciat la voluntat de crear una secretaria d’estat d’Afers Europeus amb la doble voluntat d’aprofundir en la interlocució amb els agents implicats, d’una banda, i desenvolupar un treball transversal entre els ministeris.

El cap de llista de Demòcrates ha assegurat també que es mantindrà l’actual nivell de pressió fiscal i ha advertit que l’augment d’impostos que proposen altres forces polítiques és un error.

stats