Política 09/03/2019

Espot advoca per aplicar "una perspectiva de joventut" a tot el programa electoral

El candidat de DA ha protagonitzat una trobada distesa per recollir les inquietuds del col·lectiu

Agència ANA
2 min
Un instant de la trobada entre Xavier Espot amb el jovent de la parròquia d'Encamp. / M. M. (ANA)

EncampRodejat de joves i amb el partit del Barça contra el Rayo de fons a les pantalles de la cerveseria Signum d'Encamp, el candidat a cap de Govern per DA, Xavier Espot, ha dut a terme una trobada informal i distesa per copsar i recollir les reclamacions dels joves encampadans. Flanquejat pel número quatre a la llista nacional, Carles Ensenyat, i també pel tàndem que lluitarà per aconseguir els dos consellers de la parròquia d'Encamp, Jordi Torres i Maria Martisella, l'exministre d'Afers Socials, Justícia i Interior ha anat responent a les preguntes dels diversos joves assistents per acabar d'agafar idees per confeccionar el programa electoral.

Espot ha definit el format de la trobada com "una prova pilot" que si consideren que dona els seus fruits es repetirà en altres parròquies. Quan a les reivindicacions s'ha mostrat convençut que no difereixen gaires de les que té la societat en general. Precisament en aquest sentit ha defensat la necessitat que el futur programa electoral de DA incorpori una visió dels joves en tots els àmbits. "La idea és que la perspectiva de joventut impregni totes les polítiques públiques perquè han de poder opinar i aportar el gra de sorra en tots els aspectes com l'aproximació a Europa, l'avortament, l'habitatge, els serveis socials i un llarg etcètera", ha subratllat. D'aquesta manera al llarg de la trobada l'exministre ha sostingut les mesures per lluitar a llarg termini contra la problemàtica de l'habitatge, la Llei de seguretat pública, que entrarà en vigor a l'abril, per lluitar contra el 'botellón' que aquest passat carnaval a Encamp ha passat factura amb set menors en coma etílic, així com la necessitat d'incrementar les cotitzacions de la CASS per assegurar la sostenibilitat del sistema.

El candidat taronja també ha volgut defensar la proposta del servei d'atenció a les dones i ha titllat les paraules de la consellera general del PS, Rosa Gili, com a "molt dures i taxatives". "Podria tenir la mateixa duresa per ells, però aquesta no és la campanya que nosaltres volem dur a terme farem propostes positives i proactives", ha sentenciat.

En aquesta línia, Martisella ha defensat la importància dels joves, així com també de la resta de l'electorat, en una parròquia que es promet ser una de les més ajustades per aconseguir la victòria. En referència a la coalició PS+L'A, una de les llistes rivals a la circumscripció, l'exsecretària de sindicatura ha defensat que UP+DA farà "una campanya néta amb una confrontació real d'idees i on s'exposin projectes factibles".

stats