Política 04/09/2018

Espot: "El que compta no són les meves preferències o si estic preparat, sinó qui pot encarnar millor el projecte"

El ministre ha condemnat la crema de la fotografia de Vives a la Seu

Ana
2 min
El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, durant la conferència d'aquest dimarts al migdia de l'especialista Marije Goikoetxea. / C. G. (ANA)

Andorra la VellaLa decisió sobre qui ha de ser el candidat de Demòcrates per Andorra per a cap de Govern a les properes eleccions generals segueix sense resoldre's. O almenys no de manera pública. Un dels més ben posicionats, que ha sortit a diverses travesses, és l'actual ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. Espot ha volgut agrair a les persones que el veuen com a candidat, i que manifesten "que tinc l'experiència o capacitació suficient", i més tenint en compte que a algunes d'elles els avala una "trajectòria política i capacitació innegable". Ara bé, tot i l'agraïment, no serveix per convèncer-lo, almenys perquè es postuli de manera pública com a possible candidat. Espot ha dit que vol ser "curós per no condicionar aquest debat" i que el que compta "no són les meves preferències o si penso que estic preparat o no, sinó qui pot encarnar millor el projecte de futur" de Demòcrates per Andorra.

Espot ha reiterat que ara el debat ha de ser el de definir qui és la persona més escaient per liderar un projecte "engrescador, seriós i responsable", i que les preferències personals d'uns i d'altres "han de quedar en l'àmbit personal, com a mínim fins que el debat no estigui més madur". Ha exposat que és un canvi "important", també en relació al que s'ha fet en el passat.

Així mateix, ha dit que primer cal esperar a que es digui de manera pública la data de les eleccions generals, la qual Toni Martí anunciarà al debat d'orientació política dels propers 17 i 18 de setembre. A partir d'aquí, caldrà fer "el treball intern de cerca de candidat". Per tot plegat, i tot i la insistència dels mitjans de comunicació presents, ha dit que la cerca de candidat es troba en fase inicial i així s'ha de quedar de moment.

El ministre, que ha fet aquestes manifestacions minuts abans de la conferència de Marije Goikoetxea organitzada per l'escola especialitzada de Meritxell, també ha parlat de la cremada d'una fotografia del copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, durant la festa major de la Seu d'Urgell per protestar contra la prohibició d'avortar a Andorra. Ha dit que són fets que el Govern condemna i "lamentem profundament", "no ens agrada". Tot i que puguin ser legítimes, ha plantejat, "no és la fórmula per vehicular les reivindicacions".

Amb tot, són fets que no van succeir en territori andorrà, ha recordat, i que per tant si s'han de prendre accions judicials s'ha de fer des d'Espanya. I si posteriorment el Govern es podria personar com a part perjudicada és un tema que es podria estudiar, ha exposat Espot.

stats