Política 03/07/2018

Espot creu que els ciutadans volen que se centrin en "l'acompliment del programa electoral"

Destaca que els resultats de l'enquesta del CRES s'han d'analitzar sense "extreure'n conclusions precipitades"

Ana
1 min
El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, aquest dimarts al matí. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha valorat l'enquesta política que ha fet pública aquest dilluns el Centre de Recerca Sociològica (CRES). Tot i que ha posat en relleu que des de l'executiu no s'havia fet una valoració, ha remarcat que els resultats s'han "d'analitzar i acollir amb el màxim respecte" ja que és el reflex del que opina la ciutadania. També ha considerat que cal defugir "extreure'n conclusions precipitades". El que sí que creu que cal tenir en compte és que "els ciutadans reclamen" que els governants tinguin "la mirada més posada en l'acompliment del programa electoral" i en qüestions orientades a millorar la qualitat de vida de les persones que no pas en qüestions "tacticistes o electoralistes".

D'aquesta manera, ha remarcat el fet que un percentatge "molt elevat" d'enquestats o bé no responen o bé manifesten que encara no tenen decidida la seva intenció de vot. Amb això, ha dit, no vol dir que no sigui una enquesta fiable sinó que s'ha d'interpretar amb prudència. Ha afegit que el que es pot concloure és que el Govern i el grup parlamentari de DA han de "continuar la feina", ja que ha remarcat que en queda "molta per fer" i que el que no han de fer és "desviar l'atenció d'aquesta tasca". En aquest sentit, ha defensat les propostes que es troben a tràmit parlamentari i les millores que se'n poden derivar.

Quant al fet que ell sigui el polític millor valorat de DA per darrere de Toni Martí, s'ha mostrat "agraït" a les persones que els valoren "positivament".

stats