Política 05/11/2018

Vendrell: "Està plovent dins de Caldea"

La consellera socialdemòcrata reclama accions immediates per corregir les filtracions, i el comú li respon que no és un tema ni greu ni urgent

Ana
3 min
El conseller d'Esports i d'Informàtica, Jordi Vilanova, i la consellera de l'oposició, Cèlia Vendrell, durant el consell de Comú d'aquest dilluns. / C.G. (ANA)

Escaldes-EngordanyÉs un problema que fa temps que dura. Però no es pot seguir deixant "passar el temps", "s'ha d'agafar el toro per les banyes" i establir un pressupost per acabar amb les "filtracions d'aigua" que pateix tot l'edifici de Caldea. Així s'ha manifestat la consellera socialdemòcrata, Cèlia Vendrell, en el consell de comú d'Escaldes-Engordany d'aquest dilluns al matí. "Està plovent dins de les instal·lacions de Caldea", ha alertat. Ha assegurat que la corporació ha de llogar els locals que té en la seva propietat a preus inferiors al mercat, i que hi ha hagut vehicles que han quedat tacats de pintura per les goteres que hi ha al pàrquing.

Vendrell ha fet aquesta crítica pública en el marc de l'aprovació dels preus públics del nou rocòdrom cobert de la parròquia, a l'avinguda Fiter i Rossell, que ja està en funcionament i que s'inaugurarà de manera oficial la setmana vinent. Precisament, aquest rocòdrom estava fins ara ubicat a un local de Caldea i també patia filtracions d'aigua, ha denunciat. La consellera de l'oposició ha demanat actuacions immediates a la corporació, començant per un estudi que determini què s'ha de fer i quan pot costar.

El conseller liberal, Marc Magallón, s'ha adherit a la demanda. Ha exposat que es tracta d'un edifici amb molts metres quadrats de vidre, en què les juntes es dilaten pel canvi de temperatura entre l'hivern i l'estiu. És llavors quan apareixen les filtracions. "Corporació rere corporació van posposant el moment de ser sagnats" per una inversió que creu necessària, ha opinat. Perquè, tot i no ser un problema estructural, ha exposat el conseller, es va malmetent la imatge de Caldea.

Magallón ha reconegut que no és una problemàtica fàcil de resoldre perquè estaríem parlant de milions d'euros d'inversió. Concretament, d'entre 3 i 4 milions d'euros, ha xifrat la cònsol major, Trini Marín. En qualsevol cas, al parer de l'actual corporació, no és un tema urgent i discrepen amb el posicionament que s'ha d'actuar ja. "Sembla que estigui caient aigua per tot arreu", ha lamentat Marín, però "Caldea està bé", ha defensat. Marín ha explicat que cada any es fan inversions perquè hi ha actuacions a fer, tenint en compte que l'edifici té més de 25 anys. També ha negat que el rocòdrom s'hagi traslladat a Fiter i Rossell per la problemàtica de les goteres, sinó per un tema d'espai, ja que el nou lloc és més gran.

La cònsol ha exposat que "no és tan greu la situació" i que, per tant, no és el moment de fer-ho. Això si, se n'ha parlat amb la societat Semtee (on el comú hi participa), i quan s'hagi de fer la inversió, es farà a través de la societat.

Així mateix, ha negat que s'hagin hagut de baixar els lloguers dels locals per les filtracions d'aigua. La rebaixa es va fer el 2012-2013 pel context de crisi, ha defensat.

D'altra banda, i pel que fa al local buit que ara tindrà la corporació a Caldea després del trasllat del rocòdrom, Marín ha informat que encara no saben què hi faran però que el comú rep moltes demandes d'activitats per part de gent i entitats de la parròquia. S'anirà en aquesta direcció, ha afegit.

Obres sota els terminis

En un altre ordre de coses, el cònsol menor, Marc Calvet, ha informat que les obres de l'avinguda Carlemany segueixen els terminis previstos. Si no hi ha nevades fortes que compliquin el desenvolupament de les obres, estarà tot enllestit abans del pont de la Puríssima, ha afirmat.

stats