Política 06/06/2017

El PS assegura que la FIS no exigeix "un projecte tan ambiciós" per a Soldeu

A la carta enviada el 2012, l'organisme aconsella disposar de més espai a peu de pistes per a cabines de premsa, estands i accessos públics, però no demana un aparcament ni allargar la pista

ARA Andorra
2 min
El president del grup mixt, Pere López, durant la intervenció

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata (PS) ha fet públic aquest dimarts al matí la carta que la Federació Internacional d'Esquí (FIS) va enviar el 2012 a la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), on aportava diverses recomanacions a estudiar per a la pista de l'Avet a la seva part més baixa en connexió a Soldeu, pensant en la celebració de la Copa del Món del 2019. Així mateix, també ha mostrat a través de les xarxes socials l'informe relatiu a la proposta de declarar el projecte de la plataforma de Soldeu com a interès nacional, signat pel departament d'Ordenament Territorial del Govern amb data del mes de març passat. Partint d'aquests dos documents, el Partit Socialdemòcrata ha volgut manifestar, a través del conseller general Pere López, els seus "dubtes" sobre el fet que fos la FIS, tal com justifica el Govern, qui exigís el projecte que es vol fer de plataforma i aparcament. "En cap moment hi ha l'exigència d'un projecte tan ambiciós com el que es vol realitzar a Soldeu", han exposat.

Els socialdemòcrates plantegen que a la carta de la FIS es considera com a "excel·lent" l'actual instal·lació, i només recomanen millores com "més espai per a cabines de premsa, estands i accessos públics". En cap cas, apunta el PS, "una construcció com la que es vol tirar endavant", que inclou l'allargament de la pista i un gran aparcament soterrat.

La carta de la FIS

Pel que fa a la declaració d'interès nacional, López reitera els dubtes legals tenint en compte la declaració vigent. La instal·lació, al seu parer, "no entra dins la llista de susceptibles de fer-ho", tenint en compte que és un equipament esportiu i no cultural i educatiu, com justifica el Govern a l'informe. Així mateix, asseguren que és un projecte elaborat des d'Ensisa, quan la Llei d'ordenament del territori diu "clarament que és el Govern qui ha de redactar, elaborar i aprovar el contingut dels projectes d'interès nacional".

La justificació del govern per declarar el projecte d'interès nacional

Per tot plegat, López ha tramès una pregunta oral al Govern a través de la Sindicatura, que haurà de respondre en la sessió prevista pel proper dia 15 de juny. Concretament, demana "de quina informació es desprèn l'exigència de la FIS d'allargar la pista, així com la de construcció d'un aparcament" i es pregunta "quines alternatives ha estudiat el Govern tant en la pista de l'Avet com en la resta del domini Grandvalira".

stats