Política 11/07/2017

Ferran Costa pregunta pel suport del Govern a l'Ultra Trail

El conseller general liberal vol saber "quins organismes, departaments i societats públiques de l'executiu" han subvencionat la cursa i han participat en la logística

ARA Andorra
2 min
El conseller general liberal Ferran Costa. / Ld'A

Andorra la VellaEl grup parlamentari liberal vol conèixer el suport, econòmic i logístic, que rep la cursa Andorra Ultra Trail Vallnord (AUTV) per part de les institucions públiques. La cursa aplega més de 3.200 corredors durant cinc dies al Principat entre les diverses modalitats que proposa.

En aquest sentit, el grup liberal informa que el conseller general Ferran Costa ha subratllat que “l’Andorra Ultra Trail s’ha convertit en un referent en curses de muntanya molt més enllà del nostre país i permet poder posar en relleu el nostre país, divulgar el nostre patrimoni natural i donar a conèixer la nostra aposta per l'esport i els hàbits saludables". Costa ha afegit que “és necessari conèixer el cost d’un esdeveniment com l’Ultra Trail per assegurar amb total transparència el suport futur per part de les institucions públiques".

En concret, des del grup liberal es vol saber “quins organismes, departaments i/o societats públiques del Govern han donat suport a la cursa, tant en forma de subvenció, aportacions econòmiques, com en suport logístic” i el criteri que s’ha emprat per determinar aquestes subvencions i aportacions econòmiques. També es pregunta pels costos del desplegament destinat a l’AUTV dels cossos de policia i bombers.

Un altre dels aspectes pels quals es pregunta a l’executiu és pel cost dels rescats de muntanya realitzats durant l’AUTV i “quins d’aquests imports es veuran recuperats mitjançant les assegurances privades” que, en principi, tots els corredors haurien de tenir.

A l'últim, Costa també pregunta quin ha estat el desplegament logístic d’Andorra Telecom i el cost que assumeix la parapública, que habilita repetidors de telefonia mòbil en zones on habitualment no hi ha cobertura, per garantir la comunicació i seguretat dels corredors durant tot el recorregut de les curses.

stats