Política 07/10/2019

Filloy manté reunions bilaterals en el marc de la ministerial iberoamericana d’Afers Socials

El ministre s'ha reunit, entre d'altres, amb Maria Luisa Carcedo, ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social d'Espanya, qui també s'ha trobat amb el titular de Salut, Joan Martínez Benazet

Agència Ana
2 min
La reunió entre el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Victor Filloy i la secretaria general Iberoamericana, Rebeca Grynspan. / SFG

Andorra la VellaEl ministre d'Afers Socials, Joventut i Habitatge, Victor Filloy, ha mantingut, durant la jornada d'aquest dilluns, en el marc de la Reunió Iberoamericana de Ministres d'Afers Socials, diverses reunions bilaterals, amb la secretaria general Iberoamericana, Rebeca Grynspan, amb la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social d'Espanya, Maria Luisa Carcedo, així com amb l'enviada especial del secretari general sobre Discapacitat i Accessibilitat de les Nacions Unides, Soledad Cisternas.

Víctor Filloy i la secretaria general Iberoamericana, Rebeca Grysnpan, s'han reunit aquest dilluns per comentar les diferents temàtiques que s'han d'abordar en les sessions plenàries que es duran a terme durant les dues jornades de treball. Grynspan s'ha mostrat satisfeta per l'elecció del títol de la Reunió Ministerial 'Innovació i inclusió en l'àmbit de la discapacitat' i s'ha referit al repte dels diferents països de passar d'un model assistencial a un model basat en els drets de les persones amb capacitats diferents.

Amb la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social d'Espanya, Maria Luisa Carcedo, Victor Filloy ha acordat col·laborar en la implementació dels drets de les persones amb discapacitat quant a la capacitació jurídica. També han explorat vies de cooperació en aspectes relatius a la formació en productes de suport i ajudes tècniques. La ministra espanyola també s'ha pogut trobar amb el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, amb el qual ha tractat les relacions en l'àmbit transfronterer en l'atenció de la Salut, buscant sinergies per a determinats tractaments. Ambdós ministres han celebrat la possibilitat que els andorrans puguin ser donants a Espanya de teixits, cèl·lules i òrgans, responent a una demanda de la societat.

Finalment, amb l'enviada especial del secretari general sobre Discapacitat i Accessibilitat de les Nacions Unides, Soledad Cisternas, Filloy ha coincidit que l'Agenda 2030 permet crear sinergies en la implementació de mesures per defensar els drets de les persones amb discapacitat, i que el desenvolupament sostenible ha de ser totalment inclusiu, també en l'àmbit de la discapacitat.

stats