Política 11/11/2019

Gairebé 800.000 euros per a la Fundació Cimera Iberoamericana

El Govern ha tramitat un crèdit extraordinari per incrementar el capital fundacional

Agència Ana
2 min
Trobada anual de la Xarxa Iberoamericana d’Oficines del Canvi Climàtic (RIOCC). / A. S. (ANA)

Andorra la VellaEl Govern ha entrat a Sindicatura un projecte de llei de crèdit extraordinari destinat a incrementar el capital fundacional per posar en funcionament la Fundació Cimera Iberoamericana. Així ha sortit publicat aquest dilluns al Butlletí del Consell General, on queda plasmat que la quantitat "necessària i urgent" per dur a terme aquesta acció ascendeix fins als 778.545,28 euros. En l'escrit es posa de manifest que l'organització de la Cimera Iberoamericana que acollirà Andorra el 2020 (CIBA2020) esdevé una oportunitat de dur a terme una promoció sense precedents en una regió, la iberoamericana, que compta amb societats molt dinàmiques i amb diverses encomies emergents.

Fòrums internacionals com aquest representen una plataforma perquè el Principat faci un nou pas en l'estratègia per reforçar la seva presència internacional. Així, la celebració de la cimera de caps d'Estat i de govern a finals de la tardor del 2020 serà la culminació d'un treball que s'ha estat duent a terme al llarg dels dos darrers anys, tal com assenyalen des del Govern. Tenint en compte que la fundació té la voluntat de posar en marxa l'organització de fòrums internacionals com la CIBA2020, l'executiu creu que "és necessari dotar el pressupost del ministeri d'Afers Exteriors dels crèdits necessaris destinats a incrementar el capital fundacional de la fundació per finançar les depeses de funcionament derivades de les activitats fundacionals previstes".

Per tant, l'executiu cerca l'aprovació d'un crèdit que frega els 780.000 euros, que s'empraran per finançar partides com les atencions protocol·làries i de representació (288.545,28 euros) i reunions, conferències i cursets (490.000 euros).

D’altra banda, s’ha admès a tràmit la moció presentada pel grup parlamentari socialdemòcrata perquè el Govern encarregui als consells d’administració d’Andorra Telecom i de FEDA un estudi d’impacte econòmic per reduir “substancialment” les tarifes d’electricitat amb menor potència i els paquets bàsics de telefonia. Un cop aquesta proposta ha estat admesa a tràmit s’obre el període per a la presentació d’esmenes per part dels diferents grups parlamentaris. Cal recordar que el PS basa la seva sol·licitud en el fet que Andorra Telecom i FEDA tenen beneficis que es destinen “de forma íntegra a finançar els dèficits generats pel Govern” i que consideren que “és perfectament possible baixar les tarifes més bàsiques i paquets més bàsics tot mantenint la viabilitat, una alta rendibilitat i la política d’inversions de les dues companyies”.

stats