Política 30/10/2015

Galdós veu molt a prop el pacte a Encamp i creu que Sans seria un bon candidat

La consellera d'SDP assegura que les negociacions amb el PS estan molt avançades i creu que el nom de la coalició no serà un escull

G.ll.t.
2 min
Eluska Galdós i Joan Sans / ANA

Andorra la VellaLa consellera d'SDP al Comú d'Encamp i membre del comitè parroquial de la formació, Eluska Galdós, creu que l'acord entre el PS i el seu partit per concórrer plegats a les eleccions comunals del 13 de desembre té molts números de tancar-se. L'únic escull que estarien mirant de salvar seria el de la fórmula i el nom que hauria de tenir la llista amb la qual es presentarien, per tal de preservar la voluntat del PS de mantenir les sigles i fer-ho compatible amb la proposta de llista blanca d'SDP, tal com ha assegurat en declaracions a l'ARA Andorra.

Una de les opcions que, segons Galdós, s'han posat sobre la taula per desencallar aquesta situació seria que el nom de la candidatura no dugués sigles, però que aquestes apareguessin entre parèntesis al costat dels noms dels candidats, en funció de si fossin del PS, d'SDP o independents.

En declaracions també a l'ARA Andorra, però, el primer secretari del PS, David Rios, ha apuntat que tècnicament aquesta opció no és possible. Tot i això, s'ha mostrat convençut que, tant a Encamp com a la resta de parròquies on el PS es planteja concórrer, això no serà un escull per arribar a un acord amb SDP.

Pel que fa als noms que podrien encapçalar la llista d'Encamp, Galdós creu que això no generarà problemes. L'encara consellera comunal assegura que SDP veu bé que el PS triï el número 1 i ells el número 2. En relació al fet que el candidat del PS fos Joan Sans –una dada que el partit encara no ha confirmat oficialment- Galdós creu, personalment, que seria un bon candidat, ja que "coneix bé els dossiers i ha fet una molt bona feina a l'oposició".

Montané, Torres, Galdós o un independent

Pel que fa als candidats que SDP podria aportar al número 2 de la llista, Galdós ha assegurat que aquests serien Alain Montané, David Torres, algun independent proper al partit o, fins i tot, ella mateixa. Galdós ha manifestat que "jo no estic disposada a fer quatre anys més d'oposició, però si veig que hi ha una llista forta i amb opcions de guanyar, podria acceptar ser candidata".

En relació al fet que la llista la poguessin encapçalar un o dos independents, Galdós ha remarcat que només ho acceptarien si fossin noms "que garantissin un bon resultat", però en cap cas algú que "no fos prou fort".

Galdós també s'ha mostrat convençuda que "la gent no entendria que a Encamp hi haguessin dues llistes socialdemòcrates", tenint en compte que Liberals i UP+DA concorreran per separat "i això els restarà vots", un fet que considera que pot beneficiar força una llista progressista conjunta.

La decisió definitiva creu Galdós que es prendrà diumenge al vespre, i que dilluns podrà ser validada pel Comitè Nacional d'SDP.

Des del PS, mentrestant, Rios assegura que, igual que a la resta de parròquies on es presentaran, a Encamp tenen la llista molt avançada. Tot i això, el comitè parroquial està preparat per poder-se adaptar, "fins a l'últim moment" a un pacte amb SDP. És per aquest motiu que, entre d'altres coses, no han volgut donar a conèixer el nom de cap dels candidats socialdemòcrates que concorreran als comicis.

stats