Política 06/03/2018

Gallardo apel·la a una lectura del sistema electoral "més enllà de dretes i esquerres"

Demana a la nova executiva que es faci un programa electoral que tingui en compte l'opinió de la ciutadania

M. F.
2 min
El president de Liberals d'Andorra, Jordi Gallardo, durant el congrés d'aquest dimarts. / M. F:

Andorra la VellaEl president de Liberals d'Andorra i candidat per a les properes eleccions generals, Jordi Gallardo, ha fet una crida a la nova executiva a elaborar un programa electoral en el que es tingui en compte l'opinió de la gent del carrer. "Hem de ser capaços de fer un programa electoral participatiu", ha destacat Gallardo, que ha afegit que ha de ser "obert i inclusiu". Aquestes han estat les seves paraules en el discurs per cloure el congrés ordinari que aquest dimarts ha celebrat el partit i que ha servit per restituir els càrrecs en l'executiva dels que van dimitir a finals de l'any passat. En el seu parlament ha encoratjat també els membres del partit a fer una "lectura del sistema electoral" que permeti anar "més enllà de dretes i esquerres" i fixar-se més en els problemes de la gent i en quines són les possibles solucions.

En acabar el congrés i davant els mitjans de comunicació, Gallardo ha destacat que encara era d'hora per parlar d'aliances però s'ha mostrat obert a explorar totes les possibilitats. Malgrat això, també ha remarcat que aquesta serà una decisió que s'haurà de prendre per part de tot el partit ja que no serà "exclusiva del candidat". De fet, ha recordat, ja s'ha començat a treballar en les bases del programa electoral i el que caldrà és que s'estigui preparat quan es convoquin les eleccions. En aquest sentit, ha posat en relleu que la nova manera de fer política que volen impulsar s'ha de veure reflectida també en com s'afronta la campanya electoral. Quant als moviment que hi pugui haver dels exmembres de Liberals d'Andorra, ha destacat que el que els preocupa és "què podem aportar nosaltres" i no tant el que faci la resta de formacions.

Gallardo ha destacat que des que hi va haver el trencament al si de Liberals d'Andorra s'ha agafat una "dinàmica més dialogant", de més proximitat a la gent i creu que això és el que "el partit volia", és a dir, un projecte "més obert i d'escolta proactiva". De fet, ha incidit en què ara han de ser capaços de plasmar "una nova manera de fer política", demostrant que es poden fer les coses "millor", ja que creu que després de set anys de govern demòcrata el que es percep és "desànim" entre la població, que a més ha perdut la confiança en les institucions. De fet, ha destacat que la situació al país és de "bloqueig, desgast, desànim i desil·lusió" i que Liberals d'Andorra ha de ser capaç de tornar la "il·lusió" a la gent. Així, considera que el model de DA està "esgotat", ja que han estat incapaços de tirar endavant les reformes que van prometre i creu que la clau és que han "governat des dels despatxos". El projecte de Liberals, ha conclòs, ha de ser capaç de regenerar la política aportant també un relleu generacional.

El congrés celebrat aquest dimarts ha servit per presentar la nova imatge i la nova web, "més fresca i moderna", tal com l'ha definit la consellera general liberal Judith Pallarés, i que busca també una major interacció amb els usuaris. També ha servit per incorporar a l'executiva el conseller comunal Jordi Troguet com a vicepresident primer; Gerard Estrella com a secretari d'organització i Sílvia Ferrer com a secretària d'igualtat.

stats