Política 18/12/2018

Gallardo exposa l'obertura de l'economia andorrana a l'Ateneu Barcelonès

El president liberal ha incidit en la necessitat d'impulsar canvis en la inversió estrangera per tal que sigui més efectiva

Ara Andorra
2 min
El president de Liberals d'Andorra, Jordi Gallardo, durant la seva intervenció en l'Ateneu Barcelonès. / Liberals d'Andorra

Andorra la VellaEl president de Liberals d'Andorra (L'A) i candidat a cap de Govern, Jordi Gallardo, ha explicat aquest dilluns a l'Ateneu Barcelonès els progressos que ha fet el país en l'obertura econòmica i els reptes que té al davant en la conferència 'Cap a on va l'economia andorrana?', que també ha comptat amb la participació de la vicepresidenta d'internacional de la Confederació Empresarial Andorrana, Montserrat Ronchera, i el vicepresident de serveis turístics de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Jordi Daban.

El president liberal ha exposat la necessitat d'impulsar canvis en la inversió estrangera perquè sigui més efectiva de cara a aconseguir una major captació d'inversors estrangers. En aquest sentit, ha incidit en el fet que cal simplificar els tràmits burocràtics per instal·lar-se al país i, sobretot, mantenir l'estabilitat jurídica, ja que ha alertat que "sovint els inversors internacionals no només tenen una opció sobre la taula i cal que Andorra sigui atractiva en aquest aspecte i en les deduccions fiscals per poder captar inversió que creï valor".

En l'àmbit financer, Gallardo ha subratllat que "darrerament, hem tingut una bona notícia i és que Andorra ha deixat de pertànyer a la llista grisa de la UE" i ha afegit que "això ha d'ajudar al sector financer que ha fet grans esforços per ser transparent i homologable per poder operar un entorn europeu". Pel que fa al comerç, ha ressaltat "la bona feina que està fent el comerç andorrà per mantenir l'alta qualitat" i ha emplaçat "als polítics i les institucions a seguir ajudant al nostre comerç perquè, a més de l'alta qualitat, pugui mantenir el diferencial fiscal".

En referència a l'acord d'associació, el titular de L'A ha explicat que "si els andorrans l'aproven, pot ser un punt d'inflexió per l'economia andorrana" i ha afegit que "haurà de saber obrir-se al món i seguir sent competitiva". En aquest punt, també ha incidit en la necessària diversificació econòmica que haurà d'afrontar el teixit empresarial del país.

stats