Política 19/12/2017

Gallardo es presenta com el candidat de la nova manera de fer política

El cap de llista liberal ve a "endreçar la casa" després de dues legislatures durant les quals s'han desaprofitat les oportunitats

E. J. M.
2 min
El candidat liberal a cap de Govern, Jordi Gallardo, durant la presentació del seu projecte, aquest dimarts al vespre. / E. J. M.

Andorra la Vella"Soc l'antítesi del candidat que defensen els partidaris de la vella política". Transformador, dialogant, inclusiu, il·lusionat, dinàmic, renovador... Així s'ha presentat el cap de llista liberal per a les pròximes eleccions generals, Jordi Gallardo, que assegura que ve a "sacsejar la política andorrana i el seu 'modus operandi' tradicional". El candidat, també president del partit Liberals d'Andorra, s'ha presentat aquest dimecres al vespre davant de militants i simpatitzants, entre els quals hi ha l'ex-cap de Govern Marc Forné.

Gallardo ha insistit, sobretot, en la nova manera de fer política, convençut que un s'ha de guanyar els votants cada dia, i no trenta dies abans de les eleccions. "Mirem al futur, endeguem una nova etapa, amb molta il·lusió de molta gent", ha reiterat. Per al candidat, "la vella política" és "endogàmica" i "es resisteix al canvi", no escolta l'electorat i creu que el vot és un dret adquirit. Gallardo s'ha venut com el candidat del canvi i de tothom, que arriba amb la intenció "d'endreçar la casa", després de dues legislatures en què s'ha perdut "el rigor, la transparència, la competitivitat, la seguretat jurídica i les oportunitats".

Al candidat no el preocupa la marxa de diverses persones tant del grup parlamentari liberal com de l'executiva del partit, ja que ha considerat que el seu camí és un altre, "un camí que mira al passat", mentre que Gallardo i els que s'han sumat al nou projecte liberal "mira cap al futur". De fet, durant el congrés celebrat per proclamar el candidat, dos joves, Lluís Cantos, de disset anys, i Lara Kinder, de 25, han argumentat el perquè s'uneixen a les files liberals, un partit que consideren inclusiu i que escolta la joventut. El partit també ha sumat deu militants nous, "joves amb ganes de fer política".

La nova manera de fer política també es reflecteix en la presència a les xarxes socials, ja que Liberals d'Andorra té presència molt activa a Twitter, Facebook, Instagram, Youtube i Telegram, a més de la pàgina web.

Gallardo ha admès que el programa amb què els liberals es van presentar l'any 2015 s'haurà de modificar, una tasca que començarà a treballar després de Nadal, quan es posin en marxa les comissions per redactar el programa. El secretari general de Liberals d'Andorra, Amadeu Rossell, ha confirmat que s'haurà de convocar un congrés extraordinari per nomenar una nova executiva, després de la marxa de diversos membres, que estan en desacord amb la fórmula que s'ha utilitzat per escollir el candidat a cap de Govern. L'aspirant a liderar l'executiu, que ha aconseguit el suport de més de la meitat dels afiliats, ha puntualitzat que s'ha d'escoltar la militància, i vol saber la seva opinió sobre la proposta d'SDP de formar llistes parroquials conjuntes per als comicis.

Finalment, el candidat ha argumentat que "som un equip integrador, intergeneracional, pluridisciplinari, multicultural i genuïnament andorrà. Sabem quina és l'Andorra d'avui, no oblidem l'Andorra d'ahir i pensem en quina Andorra volem per a demà". Entre els objectius de Gallardo i el seu equip hi ha el de garantir el progrés econòmic, transformar el país d'una manera substancial i garantir les oportunitats per a tothom.

stats