Política 17/11/2017

Gallardo desvela que UL va comunicar per carta que no assistiria més a les executives de LdA

El calendari per escollir el candidat a les properes eleccions generals és el motiu de la divisió

ARA Andorra
2 min
Els consellers generals liberals Josep Pintat, Jordi Gallardo i Ferran Costa.

Andorra la VellaEl president de Liberals d'Andorra (LdA) i conseller general, Jordi Gallardo, ha desvelat en una entrevista al programa 'Ara i aquí' de Ràdio Nacional d'Andorra que Unió Laurediana (UL) li va comunicar per carta que deixaven d'anar a les executives de la formació. Gallardo ha qualificat la situació "d'atípica però és la realitat i no ens podem amagar".

Gallardo ha explicat que al partit hi ha dues postures enfrontades en relació a l'elecció del candidat per a les properes eleccions generals. "Hi ha els que creuen que l'elecció s'ha de fer ja per treballar bé i uns altres que són partidaris d'elegir-lo al darrer moment, les dues postures són vàlides i respectables". Ha afegit que el procés el posa en marxa l'executiva del partit i que ja hi ha una persona que ha anunciat la seva intenció de ser candidat i que no és ell.

En un altre moment de l'entrevista, s'ha referit a la votació al Consell General de la Llei de transferències als comuns. El grup parlamentari liberal va decidir donar els vots necessaris perquè s'aprovés. Gallardo ha reconegut que si tots els consellers liberals haguessin votar afirmativament hauria dimitit.

Respecte a les possibles aliances electorals, ha destacat que "són els militants els que tenen la darrera paraula però a mi m'agradaria que LdA sigui present a tot arreu amb el seu propi projecte". A més, ha comentat que va tenir notícia de l'acostament, proposat per Toni Martí, entre Democràtes per Andorra i Unió Laurediana, per l'entrevista al cap de Govern al programa 'Ara i aquí' de Ràdio Nacional d'Andorra i ha opinat que "no és un plat de molt bon gust".

Finalment, s'ha referit al secretari general de LdA, Amadeu Rossell, que "mai ho ha deixat de ser i ho continuarà sent". En relació a l'oferiment de Toni Martí perquè els presidents dels grups parlamentaris puguin participar en les negociacions de l'acord d'associació amb la Unió Europea, LdA es pronunciarà la setmana vinent a la reunió dels consellers generals del grup.

stats