Política 07/12/2017

Gallardo vol ser el candidat liberal a cap de Govern

El president del partit i vicepresident del grup parlamentari anuncia que es presenta al procés intern per ser líder de la llista electoral

E. J. M.
2 min
El president de Liberals d'Andorra, Jordi Gallardo, durant l'anunci de la seva candidatura a candidat de cap de llista, aquest dijous. / E. J. M.

Andorra la VellaUn candidat motivat, actiu, amb ganes de treballar. És el que busca la militància de Liberals d'Andorra, uns requisits que Jordi Gallardo assegura que compleix. El president del partit i vicepresident del grup parlamentari liberal ha anunciat que es presenta a candidat per ser el cap de llista a les pròximes eleccions generals, és a dir, que aspira a ser el pròxim cap de Govern. Aquest divendres a les cinc de la tarda expira el termini per presentar les candidatures liberals. Si hi ha més d'una persona que vol liderar el projecte, s'obrirà un termini de deu dies per consensuar qui es presenta; si no s'arriba a un acord, hi haurà un termini màxim de 30 dies per convocar els militants a un congrés extraordinari i celebrar unes primàries en què s'escollirà el cap de llista. De moment, però, només hi ha confirmada la candidatura de Gallardo.

El liberal ha explicat que ha contactat amb almenys la meitat de la militància per conèixer el seu parer –no ha arribat a tothom per manca de temps–, i la sorpresa ha estat que ha rebut un suport majoritari. De fet, ha aconseguit més avals dels necessaris (un 10% dels afiliats al partit amb dret a vot) per presentar la seva candidatura. Amb tot, Gallardo no ha volgut especificar quantes firmes ha obtingut ni cap nom, tot i que el conseller Ferran Costa, que l'ha acompanyat en la proclamació de la candidatura, s'ha manifestat obertament "gallardista". Després dels contactes, Gallardo se sent "legitimat" per defensar "amb solidesa i convicció el projecte liberal".

El candidat ha recordat que l'any 2011 el partit quasi va desaparèixer, i que el 2015 va remuntar espectacularment. "Ens hem consolidat i anem a més", ha assegurat. Com que Gallardo creu que "les eleccions seran més aviat del que ens pensem", probablement durant el 2018, "hem d'estar preparats, i començar a preparar el programa i l'estratègia". De fet, els comitès parroquials ja estan en marxa i les comissions electorals ja treballen en l'esborrany d'un programa "dinàmic, que s'adapta, que escolta, que proposa".

Gallardo ha reconegut que l'any 2015 volia ser el candidat liberal a cap de Govern, però el partit no ho va voler així. Ara torna a tenir l'oportunitat. El polític ha trucat aquest dijous al matí l'actual cap de llista, el president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, per informar-lo de l'anunci que anava a fer, i Pintat li ha desitjat "sort". En les últimes setmanes, Pintat no ha revelat si es presentarà a la reelecció, però ha insinuat en diverses ocasions que no comparteix el rumb que està prenent el partit, més preocupat per aliances i qüestions electorals que no en el programa.

En poc més de 24 hores, aquest divendres a les cinc de la tarda, es tancarà el període per presentar les candidatures. L'executiva del partit avaluarà les firmes i proclamarà el o els candidats. 'Alea iacta est'.

stats