Política 30/05/2014

Gaymz Andorra creu que s'ha de traslladar al Constitucional el rebuig demòcrata al matrimoni homosexual

El col·lectiu LGTB del país considera que la decisió de DA de rebutjar la proposició de llei del matrimoni homosexual és discriminatòria i anticonstitucional

Ara Andorra
1 min
Col·lectiu Gaymz / ANA

Andorra la VellaEl col·lectiu Gaymz Andorra ha qualificat de ''discriminatòria'' i ''anticonstitucional'' la decisió del grup parlamentari demòcrata de rebutjar la proposició de llei socialdemòcrata del matrimoni homosexual. Per aquest motiu, assenyalen en un comunicat que creuen convenient ''la necessitat de traslladar la qüestió al Tribunal Constitucional o a altres instàncies supraestatals''.

El col·lectiu considera que el rebuig de la proposició de llei de matrimoni entre parelles homosexuals suposa ''un rebuig a l'equiparació de drets entre les persones i una clara diferenciació que no es registra a la Carta Magna''. En aquest sentit, afegeixen que els decep ''ser l'únic país que encara posa dificultats per a la normalització plena i igualitària''. De fet, lamenten que per una qüestió de nomenclatura ''se situa les parelles homosexuals en una posició estigmatitzada i clarament diferenciada de la resta''.

Per tot plegat, Gaymz Andorra considera que la decisió demòcrata és ''discriminatòria'' i ''anticonstitucional'' i que el Govern ''deixa clar que no tots som iguals, basant-se en una excusa lingüística, fet contradictori a les manifestacions que els propis parlamentaris han expressat a la premsa en els dies anteriors''. Per tot plegat, veuen la necessitat de traslladar aquesta qüestió al Tribunal Constitucional o a altres instàncies supraestatals.

stats