Política 30/05/2015

Gil insinua que no es presentarà a la reelecció

"Porto des del 2001 amb una trajectòria política bastant intensa i la veritat és que necessito respir, potser ha arribat aquest moment", ha afirmat aquest dissabte la cònsol major de Sant Julià de Lòria

Ana
3 min
L'excap de Govern, Albert Pintat, la cònsol major de Sant Julià, Montserrat Gil, i el president del grup liberlal, Josep Pintat / J.D.

Canòlich"Porto des del 2001 amb una trajectòria política bastant intensa i la veritat és que necessito respir, potser ha arribat aquest moment", ha afirmat aquest dissabte la cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil. Gil ha recordat que encara queda temps per a les comunals, previstes per al final d'any, i que fins al final de setembre no hi haurà moviments. No obstant això, i a l'espera de parlar amb el partit, l'actual cònsol major ha deixat entreveure una possible retirada perquè "primer hi ha el partit, si dóna suport a una continuïtat, i després sóc jo, que tinc altres expectatives a nivell laboral i ho tindré en compte".

Mentrestant, la resta de partits, també comencen els moviments, tot i que insisteixen que els acords es produiran després de l'estiu. D'una banda el conseller socialdemòcrata al Comú de Sant Julià de Lòria, Rossend Areny, ha exigit que "s'acabin de mullar d'una vegada per totes" els que "creuen en el nostre projecte i la nostra manera de fer política". D'altra banda, el ministre d'Afers Exteriors i membre lauredià de DA, Gilbert Saboya, ha avançat que "s'ha d'anar treballant en els pròxims mesos per articular una alternativa". En aquest sentit, Areny ha manifestat que membres de l'executiva de DA li han assegurat que no han descartat un possible acord per impulsar una plataforma multicolor contra UL en les eleccions vinents i s'ha mostrat confiat que els demòcrates s'hi sumaran.

La cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, ha retardat la decisió sobre les comunals a després de l'estiu, segons ha explicat aquest dissabte a la diada de Canòlich. Altres polítics de la parròquia, com Gilbert Saboya, Rossend Areny i Josep Pintat, de fet, s'han manifestat en el mateix sentit.

No obstant això, Gil ha insinuat que no optarà a la reelecció perquè té "altres expectatives a nivell laboral". La cònsol major ha recordat que des del 2001 s'ha involucrat molt intensament en la política i que necessita "respir". En referència a una retirada de la vida política, almenys comunal, Gil ha afirmat que "potser ha arribat aquest moment, però també necessito que el partit em doni el vistiplau i esperaré al mes de setembre perquè en puguem parlar tots plegats".

El ministre d'Afers Exteriors i membre de DA, Gilbert Saboya, coincideix en el fet de deixar passar l'estiu, perquè "és molt d'hora". Malgrat això, ha recordat que "vam dir que havíem fet la candidatura per ser presents, però s'ha d'anar treballant en els pròxims mesos per articular una alternativa".

Precisament, una de les alternatives, és la plataforma "multicolor o multipartit per fer front a la maquinària d'Unió Laurediana" del membre del PS, Rosseny Areny. Areny ha insistit que "hi ha ganes que el color polític canviï i la manera de fer canviï", però ha criticat que "el que passa és que nosaltres estem picant pedra des de fa molts anys i aquelles persones que nosaltres volem que s'acabin de mullar d'una vegada per totes, perquè sabem que creuen en el nostre projecte polític i la nostra manera de fer política, de moment no ho estan fent".

L'al·lusió fa referència també, o especialment, a DA. "Dins de DA hi ha moltíssima gent que no estan amb UL, que ho han estat en aquest mandat, però ja no ho estan de manera manifesta i que vull que facin el pas si pensen d'una altra manera". De moment no ho han fet, però Areny considera que la plataforma multipartita és possible i que manté contactes amb l'executiva de DA, que no li han manifestat el contrari.

stats