Política 06/12/2017

Gili insisteix que el PS defensa el dret a l'avortament

La socialdemòcrata insta la majoria parlamentària a voler fer avançar Andorra en drets humans

Ara Andorra
2 min
Els consellers socialdemòcrates del grup parlamentari mixt, Gerard Alís, Rosa Gili i Pere López en una sessió de Consell general. / ANA

Andorra la VellaA la consellera socialdemòcrata Rosa Gili no li sorprèn que el Consell d'Europa hagi advertit de nou a Andorra que ha de permetre la interrupció de l'embaràs ja que és un dret humà. Gili ha argumentat al programa 'Ara i aquí', de Ràdio Nacional d'Andorra, que "estaria bé que la majoria [Demòcrates per Andorra] vulgui fer avançar Andorra en drets humans, tots els organismes internacionals ho recomanen". La parlamentària ha recordat que el PS ha tirat endavant diverses iniciatives per aconseguir la legalització de l'avortament, però que sempre els les han tombat. "Fa dos o tres anys ho vam tornar a intentar, crèiem que com que hi havia paritat al Consell General i moltes dones joves tiraria endavant, però no va ser així. El nostre posicionament, però, no ha canviat".

Quant a la decisió de l'Ecofin (la reunió de ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea) de posar Andorra en la llista grisa de països cooperadors en matèria fiscal, Gili ha declarat que "més val estar a la grisa que a la negra, però lamento que no ho haguem pogut fer abans". Amb tot, la consellera socialdemòcrata ha recordat que la modificació que exigeix Europa ja està a tràmit parlamentari i que des del seu grup "sempre hem col·laborat amb aquests temes, hem defensat una homologació que ens reconegui arreu, i farem el que sigui possible perquè se solucioni".

A l'entrevista, Gili també ha deixat la porta oberta a tancar acords parroquials a l'hora d'elaborar les llistes territorials per a les pròximes eleccions generals. "Jo no em tanco a res, tenim la ideologia molt clara, sabem què volem per a aquest país i això no ho canviarem, però si es vol que el país avanci hem de trobar fórmules", ha conclòs. La socialdemòcrata s'ha referit a la llei electoral, que dificulta les majories alternatives.

stats