Política 15/12/2015

El cap de Govern accepta la dimissió de Rosa Ferrer

El cessament es farà efectiu el 4 de gener, un cop s'hagin enllestit les qüestions més urgents

G.ll.t. / C.g.
2 min
Martí i Ferrer aquest dilluns, poc abans que la ministra posés el càrrec a disposició del cap de Govern / G.LL.T. (ANA)

Andorra la VellaEl cap de Govern, Toni Martí, ha acceptat aquest dimarts la dimissió de la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, segons ha pogut saber l'ARA Andorra. Tal com avançava aquest dilluns a la nit aquest mateix portal, la ministra ha presentat aquest dimarts la seva dimissió irrevocable a Martí. Tot i això, Ferrer es mantindrà encara uns dies en el càrrec per tal d'enllestir algunes tasques i acabar de tancar alguns dossiers.

Vuit mesos haurà estat en el càrrec Rosa Ferrer com a ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació. Aquest és el temps que ha transcorregut des que el nou gabinet ministerial va prometre el càrrec el passat mes d'abril. Tot i que Ferrer ja havia estat qüestionada en altres moments, els seu suport explícit a la candidatura de Cd'I i Liberals al Comú d'Andorra la Vella, ha estat el detonant d'una crisi que ha desembocat en la seva dimissió, que aquest dimarts al matí ha acceptat el cap de Govern, Toni Martí, en el transcurs d'una reunió entre tots dos.

Eren moltes les veus dins de la família demòcrata, però també des dels partits de l'oposició, que reclamaven el cessament de Ferrer després de donar suport a les comunals als Liberals, el principal partit a l'oposició al Consell General. Ja des del moment que es van conèixer les llistes que concorrien a les comunals i, per tant, el trencament del pacte entre Cd'I i DA a la capital, es va especular amb la possibilitat que Ferrer sortís de l'Executiu. Després, el suport de Ferrer a Minguillón en diversos actes i les declaracions del cap de Govern, han fet la resta.

Ara la incògnita és saber qui substituirà Ferrer al capdavant del Ministeri, tot i que la ministra hauria expressat la seva intenció de mantenir-se en el càrrec uns dies mentre deixa enllestits diversos dossiers.

El cessament es farà efectiu el 4 de gener

El Govern, en un comunicat, ha anunciat que el cessament de Rosa Ferrer es farà efectiu el dilluns 4 de gener, un cop enllestides les qüestions pendents més urgents. Segons s'assenyala en el comunicat, Ferrer ha lliurat la carta a Martí personalment durant la reunió que els dos han mantingut al despatx del cap de Govern a primera hora del matí. En la mateixa reunió, el cap i la ministra han convingut que el més adequat era un període de transició durant el qual Ferrer podrà enllestir els assumptes pendents i el cap podrà preveure un relleu ordenat al capdavant del Ministeri.

Martí ha agraït a Ferrer els serveis prestats durant els últims mesos, així com també la predisposició a pactar una transició ordenada i a deixar encarrilats els dossiers més importants del Ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació.

El comunicat indica que durant les dues properes setmanes, Ferrer es dedicarà a culminar la feina pendent i a concloure la redacció dels reglaments en curs de manera que es pugui fer el relleu de forma ordenada i que els dossiers més importants ja iniciats no quedin a mitges.

stats