El Govern confirma que l'esllavissada no va ser per causes naturals

Els Serveis Jurídics del Govern estudien les accions a prendre

El Ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres ha confirmat aquest dilluns que " els informes geològics indiquen que no va ser per causa natural que es va produir l'esllavissada". Aquestes declaracions realitzades dintre del marc de la presentació de la tercera edició del procés participatiu deixen entre veure que l'esdeveniment que va obligar a tallar durant mig matí l'entrada i la sortida del punt fronterer d'Andorra amb Espanya va tenir a veure "amb una manipulació del terreny".

El ministre Torres va explicar que "aquesta mateixa tarda tenim una reunió de seguiment, 'in situ' on a part de responsables del Govern també hi haurà responsables del Comú de Sant Julià de Lòria". Torres va reconèixer que "la situació dia a dia va millorant però encara estem en situació de risc".

La possible causa externa de l'esllavissada pot tenir importants repercussions, però Jordi Torres reconeix que "la carpeta està a sobre de la taula dels nostres serveis jurídics que són els que valoraran les actuacions que cal prendre". El que sí que té clar el propietari de la cartera d'Ordenament i Territorial és que "calculem que el cost de l'esllavissada és d'uns centenars de milers d'euros".

Jordi Torres ha descartat per complet, provocar esllavissades noves a la zona al dir "això es descarta completament, segons ens indiquen els tècnics, perquè es provocaria encara una pitjor desestabilització del terreny de què hi ha actualment".

El que sí que va informar el ministre Torres és que "ja estem treballant amb els tècnics, els canvis legislatius que en el seu dia va comentar el Cap de Govern i confiem que a mitjans de setembre poder fer una presentació".