Política 13/07/2016

El Govern reitera que investigarà les irregularitats al SAAS denunciades pel PS

El cap de l'Executiu, Toni Martí, considera que l'acusació dels socialdemòcrates és "excessiva" a l'espera de l'informe que una lletrada independent està elaborant

Ana
2 min
Els socialdemòcrates van denunciar irregularitats del SAAS / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl cap de Govern, Toni Martí, ha respost aquest dimecres a l'acusació feta pel PS alertant d'una possible xarxa de corrupció al SAAS. Martí considera que l'acusació dels socialdemòcrates és "excessiva" a l'espera de l'informe que una lletrada independent està elaborant, i ha afegit que "temps hi haurà per parlar de termes tant altisonants, o no tant". En aquest sentit, ha recordat que el Govern ha assumit la responsabilitat davant de les irregularitats detectades i que ha mostrat la seva predisposició a facilitar tota la informació, per la qual cosa s'ha compromès a esbrinar el que ha passat i a lliurar l'informe enllestit el més aviat possible.

Arran de les irregularitats que el PS va posar sobre la taula aquest dimarts sobre la gestió del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS), Toni Martí ha recordat que el Govern ja va obrir un expedient a l'ens i ha avançat que podria estar enllestit a començaments d'agost. També ha volgut remarcar que si els consellers socialdemòcrates han pogut denunciar aquestes irregularitats és perquè el Govern els va lliurar tots els informes "perquè el que hi ha és la màxima voluntat de transparència". I ha assegurat que, un cop s'enllesteixi l'expedient, també es lliurarà a tots els presidents dels grups parlamentaris.

De fet, ha informat que s'ha contractat una persona externa al SAAS perquè es reuneixi amb totes les parts per analitzar totes les irregularitats detectades, i ha alertat al PS que "s'ha d'anar molt en compte amb les afirmacions que es diuen", ja que temps hi haurà per parlar amb aquests termes i "mai és bo fer aquest tipus d'afirmacions quan hi ha un expedient en curs". A més, i en referència a l'acusació de corrupció, ha afirmat que "si es té tan clar això, hi ha molts camins".

stats