Publicitat
Publicitat

El Govern avança el consell de ministres d'aquest dimecres per tractar la situació de Catalunya

Toni Martí nega que s'hagi ofert a Rajoy per mitjançar en la negociació: "El cap de Govern no s'ofereix de mediador de res"

El cap de Govern, Toni Martí, ha anunciat que aquest dimecres ha avançat una hora el consell de ministres per analitzar la situació de Catalunya, després de la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont d'aquest dimarts, que finalment que ha demanat al Parlament que suspengui la declaració d'independència per emprendre el diàleg en les properes setmanes. Així, a la tarda es donarà a conèixer el posicionament del Govern, ja sigui a través del ministre portaveu o d'ell mateix. Martí ha reconegut que la situació "és preocupant" ja que "les posicions estan molt enfrontades" i "no estem en un altre continent, sinó que fem frontera amb Catalunya". Amb tot, ha reconegut que Andorra no ha previst cap pla de contingència "pel que pugui passar a Catalunya". 

A més, en declaracions durant la celebració de la Festa Magna, Martí ha negat que hagi estat una de les persones que s'ha ofert a Mariano Rajoy per mitjançar en la negociació, tal com apunta el director el diari La Vanguardia, en un article d'opinió. "S'ha dit per activa i per passiva que Espanya no vol mediadors i, a més, no em pertoca a mi fer de mediador", ha puntualitzat.

El que sí que ha reconegut és que ha trucat a les dues parts, per parlar de la situació tant amb la Generalitat com amb el govern espanyol, "perquè a ningú se li escapa on estem situats geogràficament", i perquè "no parlar amb els interlocutors seria una falta de responsabilitat". Amb tot, Martí no ha volgut desvetllar el contingut de les converses i ha reiterat que "el cap de Govern no s'ofereix de mediador de res".

Etiquetes