Política 10/05/2017

El Govern defensa que la plataforma de Soldeu s'adequa als supòsits de la declaració d'interès nacional

Saboya recorda que les millores que aportarà l'obra van lligades al fet que es puguin celebrar les finals de la Copa del Món del 2019

Ana
2 min
El ministre d'Afers Exteriors, que aquest dimecres ha actuat de portaveu del Govern, Gilbert Saboya. / M. T. (ANA)

Andorra la VellaArran del recurs contra la construcció de la plataforma esquiable a Soldeu que, tal com informa RTVA, ha presentat l'accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, el Govern ha defensat que l'obra s'adequa als supòsits d'una declaració d'interès nacional. El ministre portaveu en funcions, Gilbert Saboya, ha recordat que les millores que aportarà l'obra a l'estació de Grandvalira són notables i van intrínsecament lligades amb el fet que es puguin celebrar les finals de la Copa del Món del 2019. Davant del fet que Viladomat argumenta que la FIS només demana eixamplar la pista, Saboya ha assegurat que el que es demana són un conjunt de mesures "que facin que la instal·lació estigui al nivell de la competició", de manera que és necessari que, al marge d'ampliar la plataforma, es facin una sèrie d'obres en la part dedicada a aparcament per disposar d'espais pensats per ubicar els equips mòbils i tota la infraestructura de la competició.

Saboya troba legítim el recurs que s'ha presentat contra el projecte de la plataforma i l'aparcament de Soldeu, ja que "és una opció oberta a tothom", però ha defensat que el conjunt d'obra prevista s'adequa en els supòsits d'una declaració d'interès nacional. Així, considera que, a banda d'ampliar la zona d'arribada, també és necessari l'aparcament per disposar d'espais pensats per ubicar els equips mòbils i tota la infraestructura de la competició. Alhora, ha defensat que el projecte és necessari "si Andorra vol ser present en aquest circuit de Copa del Món de forma durable".

D'altra banda, i tenint en compte que la declaració es va fer a petició del comú de Canillo, Saboya ha indicat que s'haurà d'analitzar si la resposta al recurs administratiu es formula des del Govern o des de la Comissió Tècnica d'Urbanisme (CTU).

Indignació a Canillo

Des del Comú de Canillo han rebut amb "malestar i indignació" la decisió de presentar un recurs, i més quan "prové dels socis majoritaris de SAETDE, a la vegada sòcia de la societat NEVASA que explota l'estació de Grandvalira". A més, entenen que la declaració d'interès nacional feta pel Govern "s'ajusta plenament a la legalitat vigent" i que el procediment emprat ha estat el mateix que s'ha seguit per a d'altres infraestructures d'àmbit nacional.

stats