Política 06/05/2015

El Govern potencia la formació al Centre Penitenciari

Està previst crear una nova secció específica d'educació i formació dins de l'àrea de reinserció

Ana
2 min
El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, durant la roda de premsa d'aquest dimecres./J.D.

Andorra la VellaEl ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha comparegut aquest dimecres en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres per anunciar la nova estructuració del seu ministeri i l'aprovació dels reglaments reguladors de l'estructura orgànica del Cos de Policia i del Cos Penitenciari. En aquest sentit, Espot ha destacat la nova secció específica d'educació i formació que es crearà dins de l'àrea de reinserció, que "és una demanda reiterada de molts interns i d'organismes internacionals en el sentit que hem d'oferir una millor resposta formativa i dotar la secció de més recursos".

A finals de la passada legislatura, el Ministeri de Justícia i Interior va iniciar un treball de coordinació amb el ministeri d'Educació per tal de dotar el Cos Penitenciari d'un coordinador educatiu que permeti que els interns es puguin acollir amb més facilitats a les ofertes formatives. Inicialment, s'oferiran estudis de Formació Professional i Graduat Escolar, tot i que segons ha explicat el ministre, "en funció dels recursos que tinguem", s'oferirà també formació superior, "amb la intenció de donar una oferta el més àmplia possible".

Actualment, el Centre Penitenciari ja compta amb una professional de la pedagogia que dóna formacions i proporciona aquesta oferta formativa, tot i que amb la creació de la nova plaça s'intenta oferir una millor oferta educativa. Tanmateix, Espot ha explicat que "si amb aquestes dues persones no hi ha suficient, en contacte amb el ministeri d'Educació s'estudiarà la possibilitat de poder ampliar-la i arribar a totes les demandes".

Els departaments de Justícia i Interior es concentren en un únic departament

Pel que fa al decret d'estructuració del Ministeri de Justícia i Interior, la seva aprovació ha ocasionat la reorganització dels seus departaments. En aquest sentit, els departaments de Justícia i Interior s'han concentrat en un únic departament que estarà dirigit per Maria Geli, anterior directora del Departament de Treball.

Per altra banda, el Consell de Ministres també ha aprovat els reglaments reguladors de l'estructura orgànica del Cos de Policia i del Cos Penitenciari. En el cas del Cos de Policia, Jordi Moreno seguirà sent el director, mentre que Bruno Lasne i Miquel Àngel Barbolla seguiran com a directors adjunts. Pel que fa al Cos Penitenciari, el Govern ha nomenat Francesc Tarroch com a nou director, mentre que Ismael Alarcón continuarà com a director adjunt.

Quant a la resta de departaments, Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments, Protecció Civil i Gestió d'Emergències i Immigració, continuaran amb les mateixes direccions. Així, Joan Carles Recasens i Jordi Farré seguiran com a director i director adjunt, respectivament, del Cos de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments, Francesc Areny seguirà sent director del Departament de Protecció Civil i Gestió d'Emergències, i finalment, Jesús Guardiet continuarà sent el Director del Departament d'Immigració.

stats