El Govern es mostra preocupat per la situació a Catalunya i espera que es resolgui "des del diàleg"

Jordi Cinca demana que no s'esgotin els marges de diàleg "que de ben segur encara deu haver-hi" i que "tot es faci des de la deguda serenor"

Jordi Cinca ha assegurat que Andorra i el seu Govern estan "preocupats i expectants" pels fets que s'estan vivint a Catalunya, perquè "és una situació atípica", i ha expressat el desig que es resolgui la situació des del diàleg i la serenor.

"El que hem d'evitar, com a veïns que som d'Espanya i Catalunya, és que tot el que s'està vivint aquests dies i setmanes no vagi a més, perquè evidentment no beneficia a ningú", ha indicat. En aquest sentit, ha remarcat que els lligams que té Andorra amb l'Estat veí van més enllà dels econòmics, ja que "qualsevol persona d'Andorra hi té lligams familiars, hi té els seus orígens o hi té els fills estudiant". Per tant, si aquesta situació "et toca de prop" és evident que hi hagi preocupació i expectació "per veure què passarà des del desig ferm que s'esgotin tots els marges de diàleg que pugui haver-hi, i que tot es faci des de la deguda serenor".

Amb tot, el ministre portaveu ha recordat que Andorra s'ho ha de mirar amb el "degut respecte" i que aquest respecte "passa per entendre que és una situació que han de resoldre dins de l'estat veí".

  • Etiquetes