Política 27/09/2018

El Govern reitera que l'adjudicació a Spai és correcta

L'executiu respon a SDP i recorda que l'empresa, amb vinculacions familiar amb el cap de Govern, és soci exclusiu d'IBM

Ana
1 min
L'edifici administratiu del Govern acollirà la mostra aquesta primavera. / ARXIU ANA

Andorra la VellaL'adjudicació a l'empresa Spai, per un import de 110.646,59 euros perquè s'encarregui del manteniment del programari i dels equips informàtics del Govern, respecta “la legalitat” i, per tant, no és necessària la rectificació. Així ho torna a insistir l'executiu en una resposta escrita al conseller general d'SDP, Víctor Naudi, que va adreçar diverses qüestions al Govern després que el mes de juliol es conegués que la Caixa Andorra de la Seguretat Social (CASS) ha adjudicat a una altra firma el manteniment del programari i maquinari d'IBM. Per Naudi aquest punt posava en entredit la principal argumentació de l'executiu, que es basava en dir que Spai era l'única empresa al Principat que podia oferir aquest tipus de servei.

Però el Govern insisteix. L'executiu ha respost a Naudi que el mes de gener el director regional d'IBM, Sebastien Pois, va dirigir una carta on especificava que l'únic 'partenaire exclusif' de l'empresa nord-americana al Principat era Spai, és a dir, que era l'únic soci exclusiu al país que podia oferir el serveis. Per tant, des del Govern s'insisteix que per les feines que es demanaven en la seva adjudicació l'empresa Spai era l'única possible, sense entrar a valorar l'adjudicació feta per la CASS a una altra empresa.

Aquest cas va sortir a la llum després que els sindicats de l'administració pública posessin en coneixement de la Fiscalia la situació, però l'organisme judicial va arxivar la causa. La principal sospita dels sindicats era que l'adjudicació s'havia fet per via directa i Spai té una vinculació familiar amb el cap de Govern, Toni Martí.

stats