Política 09/10/2015

Impuls a la reforma de la funció pública

El cap de Govern anuncia que a partir del gener, la cartera passarà a mans d'un ministre actual

Ana
2 min
Toni Martí aquest divendres al Consell General / M.T.

Andorra la VellaEl cap de Govern, Toni Martí, ha anunciat en el seu segon torn d'intervenció aquest divendres al debat d'orientació política del Consell General que la cartera de la Funció Pública i, per tant, la reforma de la llei actual, serà responsabilitat a partir del gener d'un dels ministres del Gabinet actual. Fins ara, era el cap de Govern, precisament, qui havia assumit de forma transitòria la responsabilitat d'aquest ministeri. Amb el canvi, el ministre de Funció Pública serà el responsable d'atacar la reforma global de l'administració. De fet, la Llei dels complements de jubilació dels funcionaris preveia dos anys per fer aquesta reforma i ja se n'ha esgotat un. Amb l'anunci el cap de Govern ha respost als consellers de l'oposició que li exigien saber si hi hauria algun nou membre en l'Executiu i també ha donat compliment a la demanda del grup parlamentari demòcrata d'abordar la qüestió en un termini de temps mínim.

Pel que fa al debat sobre les transferències i competències, el conseller general del PS, Pere López, ha assegurat que el seu partit proposa un model que coincideix en gran mesura, "altament alineat", amb el de l'exministre de la Presidència, Toni Riberaygua, que ja va intentar la passada legislatura atacar aquesta reforma. Tot i això ha exigit, en diverses intervencions, que el cap de Govern es pronunciï sobre el seu model i ha demanat saber si realment Martí proposa millorar les parròquies petites en el repartiment.

López ha fet la demanda perquè considera que les parròquies grans, que com ha insistit són les que tenen "més activitat econòmica", es veurien perjudicades en el repartiment de les transferències. El cap de Govern, per la seva banda, ha respost tirant d'ironia i li ha assegurat que el model de Riberaygua en l'àmbit de les transferències és el mateix que defensa ell.

stats