Política 20/03/2015

El Govern treballa per andorranitzar l'esborrany de la llei sobre el futur de BPA

Es manté la incògnita sobre la possibilitat d'avançar els terminis per votar el text

M.t.
1 min
Seu de BPA

Andorra la VellaEl Govern continua treballant per enllestir un projecte de llei que permeti decidir sobre el futur de Banca Privada d'Andorra, intervinguda la setmana passada pel Govern. La prioritat amb que es treballa és amb la d'andorranitzar el text, basat en la directiva europea i elaborat per un bufet espanyol. També es treballa per consensuar l'esborrany amb el sector bancari i amb la resta de forces polítiques. Precisament, aquest divendres no s'ha celebrat la reunió que hi havia prevista amb els caps de llista de les forces representades al Consell General, i s'espera que la trobada es pugui mantenir durant el cap de setmana.

El text, que es vol aprovar el més aviat possible, ha de regular la possibilitat de tirar endavant una reestructuració o una liquidació ordenada, i preveu la possibilitat de crear un nou banc on es puguin traspassar els actius bons de BPA.

De moment, es desconeix el dia que es podrà votar la llei, ja que encara no s'ha decidit quin dia es farà la investidura del cap de Govern. L'únic segur és que dilluns vinent se celebrarà la constitució del nou Consell General, amb l'elecció dels síndics i els secretaris de Sindicatura, i el jurament dels 28 consellers generals electes.

Si es mantindran o no els terminis de cinc dies per formar els grups parlamentaris, i de vuit dies més per a celebrar la investidura del cap de Govern és, hores d'ara, una incògnita, ja que semblaria ser que la possibilitat d'un consens per escurçar al màxim els terminis encara no s'hauria posat sobre la taula, segons fonts pròximes al cas.

stats