Política 03/03/2019

Isabel Lozano: "A Ciutadans Compromesos se’ns ha vetat"

Els Verds només tenen representació en la llista de d’Acord a les parroquials d’Encamp de la mà dels liberals

T. Navarro
2 min
Congrés dels Verds

Andorra la VellaEls Verds d'Andorra denuncien que no han pogut incorporar la seva candidata a la llista de Ciutadans Compromesos a la Massana, tal com havien fet en altres ocasions. El partit va proposar per a les parroquials una advocada "preparada per fer la feina de consellera" però "ens han vetat", ha explicat la copresidenta del partit en declaracions a l'ARA Andorra. Al·lega que CC "no té res a veure amb el que era" i que "han fet un gir a la dreta amb voluntat de trencar el partit". Com a exemple d'aquest nou tarannà ha posat el cas de la candidata de d'Acord per la Massana, Judith Pallarés que, tot i ser de CC, s'ha presentat a les llistes d'un altre partit. Els Verds tampoc han arribat a un pacte a les llistes d'Escaldes-Engordany de d'Acord perquè "dues de les persones que es presentaven eren familiars i vam decidir que no era convenient". Sí que tindran participació a les llistes parroquials d'Encamp, ja que Oliver Valero serà el representant dels ecologistes a la candidatura de d'Acord.

En canvi, no han volgut presentar-se a cap candidatura nacional "i per això no hem fet cap gestió". Lozano reconeix que no es veia amb força, després d'haver estat cap de llista en dues ocasions i formar part d'una coalició en les passades edicions. Formar part d'una candidatura nacional "representa un cost en diners i esforç personal" i des dels Verds no han trobat una persona "decidida a anar cap endavant". I més quan són un partit minoritari al qual "la llei electoral perjudica", obligant-los a "fer aliances que la gent no entén".

"No estem morts"

El partit continua en actiu, encara que no apareguin als mitjans de comunicació perquè "per sortir i dir bajanades no cal". En els darrers anys la formació s'ha centrat en donar suport a les persones que participen de manera activa a la vida política, com la consellera comunal de Ciutadans Compromesos Jael Pozo. En marxa tenen un nou congrés amb "persones disposades a fer el sacrifici", ha comentat Isabel Lozano, que defensa que "els Verds no estem morts" i que "les reivindicacions són tan actuals com les de fa quinze anys, quan es van presentar per primera vegada fa quinze anys".

stats