Política 16/11/2017

Joan Vidal abandona Demòcrates per Andorra

El conseller lauredià assegura que la formació ha deixat de banda el comitè parroquial de Sant Julià i critica l'acostament a Pintat

M. T.
2 min
Reunió del comitè parroquial de DA de Sant Julià de Lòria / M. T.

Sant Julià de LòriaEl conseller menor i d'Obres i Urbanisme del comú de Sant Julià de Lòria, Joan Vidal, ha comunicat aquest dijous al vespre al comitè parroquial de Demòcrates per Andorra, i prèviament al cap de Govern, que deixa la formació, i que passa a ser conseller comunal independent dins de Laurèdia en Comú. Segons ha explicat a l'ARA Andorra, considera que DA ha menystingut el comitè parroquial de Sant Julià i no està d'acord amb l'acostament que ha fet Toni Martí envers el cap de l'oposició, Josep Pintat, tenint en compte que forma part d'Unió Laurediana, també a l'oposició al comú lauredià. De fet, considera que aquesta situació no és nova, i ha recordat la coalició que va fer DA amb UL fa sis anys.

També ha criticat el “possible pacte” que va fer que Liberals d'Andorra permetés l'aprovació de les lleis de competències i transferències, tenint en compte l'informe negatiu encarregat pel comú de Sant Julià. “Des de Laurèdia en Comú ja vam dir que era inconstitucional i ja veurem què diu el TC”, ha afirmat.

Vidal també ha lamentat que el comitè parroquial de DA continuï amb un president en funcions -Joan Gómez- i no s'hagi escollit una nova junta. De fet, ha indicat que el ministre Gilbert Saboya s'havia ofert per trobar les persones necessàries i encapçalar-la, però que finalment aquest dijous s'havia fet enrere. Fonts del comitè parroquial han indicat que es tornaran a reunir en dues setmanes per posar fil a l'agulla a la renovació de la junta.

Joan Vidal hauria intentat convèncer els altres tres consellers comunals de DA -Meritxell Teurel, Paqui Barbero i Joan Gómez- perquè també abandonessin la formació, però segons les fonts consultades ell ha estat l'únic que ha fet el pas.

stats