Política 21/06/2015

Jordi Mas demana potenciar les relacions amb França

El cònsol d'Encamp celebra el suport de Valls malgrat no anunciar inversions concretes per millorar la carretera RN20

Ana
2 min
Jordi Mas / ANA

EncampEl cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, ha celebrat el suport mostrat pel primer ministre francès, Manuel Valls, cap al Govern, ja que considera que això ajudarà molt "en els moments difícils que Andorra està passant", tant amb l'afer BPA com "amb la famosa llista de la Unió Europea, que ens està perjudicant a nivell internacional". Amb tot, el cònsol considera que cal mantenir l'equilibri institucional i tenir més relació amb França perquè "són uns veïns prou importants, hi fem frontera i hi tenim molta relació".

Pel que fa a les declaracions fetes per Manuel Valls sobre els accessos a Andorra, Jordi Mas ha dit que "si hagués anunciat una inversió immediata molt millor", recordant que des d'Encamp s'ha insistit molt en la necessitat d'invertir a la carretera per acabar amb els problemes d'allaus i de circulació, i ha indicat que li consta que s'ha desbloquejat alguna petita partida, tot i reconèixer que encara "falta molt". En aquest sentit, el cònsol creu que no seria una gran inversió, "només que fessin 3 o 4 falsos túnels ja permetrien l'accés durant tot l'hivern", i el cost "no s'ha calculat però no pot costar gaire".

Amb tot, Mas ha insistit que és molt important mantenir les relacions amb França "perquè necessitem, no només la carretera sinó també suports a nivell internacional importants com el que ens ha donat un estat com França". Per tant, considera que "tot el que sigui atansar les posicions i les relacions amb França és necessari per a Andorra".

Pel que fa a la trobada que el cap de Govern va informar que es produiria entre el ministre d'Ordenament Territorial i el seu homòleg francès per avançar en la qüestió de la millora de la carretera, Mas ha indicat, després de ser informat pel ministre encampadà, que està previst que la reunió tingui lloc de cara a la tardor.

Truitada popular a Encamp / M.T.

Més participació a la Festa del Poble d'Encamp

La truitada popular, una de les novetats del programa, ha centrat els actes de la Festa del Poble d'Encamp d'aquest diumenge al migdia, en una plaça dels Arínsols que enguany ha tingut molta animació gràcies als inflables que s'hi han instal·lat i les activitats organitzades per l'Associació d'Empresaris. El seu president, Laurent Caraguel, ha explicat que tant el mercat d'artesania com la zona amb pintors i escriptors ha comptat amb molta afluència, i ha complert els objectius, que eren fer més ambient, donar a conèixer l'entitat i promocionar els artesans o pintors que no tenen botiga. De la seva banda, el cònsol major, Jordi Mas, també ha confirmat que enguany hi ha hagut més gent pel bon temps i perquè la festa s'ha orientat més al jovent i s'han fet més activitats.

stats